L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de febrer del 2015

"Allò important no és què hem fet, sinó com: amb honradesa, transparència i participació" afirmava Jordi Joan en presentar la candidatura municipal.



Jordi Joan, candidat a l'alcaldia per la Compromís, en fer un balanç a l'assemblea del que han estat la legislatura considerava que "allò més important no és què hem fet, sinó com s'ha fet i que és motiu d'orgull: amb honradesa, transparència i participació, i recuperació del diàleg entre l’Ajuntament i la ciutadania vallera".



Jordi Joan va encoratjar  a les 20 persones que formen la candidatura a les eleccions municipals del 2015 per treballar en un projecte de futur per a la ciutat que tindrà com a punts bàsics "modificar el Pla General d’Ordenació Urbana perquè el vigent no permet tindre solars industrials per atraure noves empreses i  treballar amb uns pressupostos participatius perquè, després d'haver sanejat l'economia municipal, hem d'obrir el pressupost a la ciutadania i que tothom participe en la priorització de les despeses públiques".



L'actual alcalde de Tavernes va indicar que a, més d'aquests dos punts, Compromís treballa amb un programa electoral que contemplara entre els punts fonamentals altres dos, que seran "la redacció d'un pla d’inversions barri a barri, seguint el model de la campanya realitzaa en la legislatura “El barri on vivim. El barri que volem”, i un Centre de Dia per a la tercera edat i les persones dependents. Davant l’envelliment de la població i perquè l’Administració Autonòmica no pren mesures, l’Ajuntament ha de liderar la construcció del centre a Tavernes".



Jordi Joan va efectuar en la presentació de la candidatura un balanç d'una legislatura que ara acaba i que va qualificar de "molt complicada" recordant que Compromís va accedir al govern de la ciutat amb un gran dèficit de caixa i un endeutament molt elevat i preocupant, amb  factures per valor de varis milions pendents en els caixons i un pàrquing del Passeig del País Valencià sense pagar, i del qual s'han hagut d'abonar a l'empresa 1'8 milions d'euros, sense oblidar la inestabilitat política com a conseqüència d'una moció de censura "que va ser declarada il·legal pels tribunals".



Malgrat totes aquestes dificultats, el candidat a l'alcaldia per Compromís ha remarcat que, a pesar de les dificultats econòmiques i els pocs ingressos i poques subvencions, (no oblidem que l'Ajuntament ha passat de tindre un pressupost de 20 milions en la passada legislatura als 15 milions actuals, 5 milions menys d'ingressos) l’Ajuntament té superàvit, deu menys diners als bancs en haver passat dels 16 milions del 2010 als 14 milions en el 2014, i ara mateix no té factures als caixons, els proveïdors cobren en un termini raonable  i el pàrquing ja està pagat.



Entre altres èxits aconseguits indicava també que "hem pogut reduir els valors cadastrals i abaixar la contribució, millorar les infraestructures urbanes i educatives, i avançar els tràmits per a executar els projectes del col·lector de la Platja que es pot iniciar enguany i de la nova depuradora".



L'Assemblea Local de Compromís va ratificar per unanimitat i amb un fort aplaudiment la proposta presentada per l'Executiva Local i que, segons les seues paraules "està formada per veïns i veïnes de diferents edats i professions, naturals de diferents barris de Tavernes, tots amb l'objectiu de voler continuar el projecte de ciutat que encetàrem ara fa quasi quatre anys".