L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 de febrer del 2015

Ahir va començar la Setmana Muntanyera 2015 amb el concurs fotogràfic




Parlament del president
 El Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna (CETV) un any mes comença les activitats de la Setmana Muntanyera amb l’exposició i concurs de fotografies realitzades pels socis al llarg de l’any. Ahir dissabte es va inaugurar l’exposició amb el lliurament dels premis del VII Concurs Social de Fotografia del CETV.
 
L'acte va comptar amb la presència del president de l’entitat, Vicent Felis, d’Enric Marco, president del Foto Club, diversos membres de l’executiva del Centre i dels regidors del govern municipal, Llum Sansaloni i Perfecto Benavent, de Compromís.

Vicent Felis en un parlament va fer el resum de les activitats de la setmana: ruta travessera, observació astronòmica, sopar de germanor, etc... i va anunciar una bona notícia a tots els muntanyers: l’acabament del Pas de Cabres, la nova senda equipada de Tavernes, una via ferrata en la Muntanya de les Creus, paral·lela al poble, que converteix Tavernes en l’única població de la Península Ibèrica amb dues vies ferrates. Va invitar a provar-la però recordant que no és apta per a gent amb vertigen ja que la vista és totalment vertical. 
 
L'exposició
El regidor Perfecto Benavent recordà que l’ajuntament sempre ha donat suport a les activitats del CETV i assenyalà com a nou objectiu la millora de la Via Ferrata de la Penya Roja en la seua senyalització per ajudar als visitants forans a trobar-la i usar-la.

Seguidament Enric Marco resumí les activitats realitzades en 2014 i recordà que l’exposició i concurs ha estat des de sempre organitzat per Foto-club Social del Centre i patrocinat per l’Estudi fotogràfic KE FOTO. Finalment feu esment de la ja tradicional observació astronòmica per al dijous 26 de febrer a partir de les 20:00 h davant de la Casa de la Cultura amb col·laboració de l’Agrupació Astronòmica de la Safor. Tot seguit passà ràpidament a la lectura de l’acta del jurat dels premis. 
 
Els guanyadors
El jurat, format per Salva Vercher Estruch i Eugenio Suárez Alventosa, tots dos fotògrafs professionals, havent valorat la qualitat de les fotos presentades pel socis del CETV, acordaven atorgar els premis a les persones següents:

1r premi Mª Carmen García Alberola
2n premi Raquel Blasco
3r premi Pilar Grau Mifsud 
 
 
Els homenatjats
Acabat el lliurament dels premis, el president Vicent Felis, emocionat, va fer entrega d’una placa honorifica a dos socis de molts anys, Francisco Ciscar Mifsud i Helga Breitzler Schäfer, en reconeixement a tota una vida dedicada a la pràctica del muntanyisme i protecció de la natura.

L’acte acabà amb la tradicional picadeta que preparen diversos socis del CETV.