L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 6 de gener del 2015

Tavernes viu una nit màgica amb l'arribada dels Reis d'Orient



Tavernes va viure ahir una nit màgica i il·lusionant, una gran nit de Reis d'Orient avalada per la gran alegria, bon ambient i sobre tot, la gran gentada que va enviar els carrers de pas de la cavalcada de la comitiva reial que duria a Melcior, Gaspar i Baltasar fins l'Ajuntament. 



Els inicis de la cavalcada
 La calvalcada, com ja es tradicional, es va iniciar a la Plaça del Poliesportiu municipal, i en aquest cas es va iniciar amb un poc de retard sobre l'horari anunciat, un fet que fins i tot pensem va contribuir a que fora més vistosa i espectacular - totes les cavalcades són mes vistoses i espectaculars de nit- encara que haguérem de esperar un poc. Va valdre la pena l'espera perquè el muntatge preparat des de les falles per rebre i acompanyar els reis pels carrers de Tavernes va ser molt bo. 

El seguici reial es va iniciar i van poder vore tot seguit, a més dels personatges del món infantil, diverses coreografies musicals, exhibicions de malabaristes, i les quatre carrosses d'enguany, una per a la fallera major vallers i la cort d'honor, i les tres dels Reis d'Orient, que desfilaren pels carrers oferint als xiquets - i no tant xiquets- caramels i llepolies. La nit és màgica per si mateixa, però també contribuïa la bona organització i l’espectacle que en si mateix era la cavalcada. 


Les carrosses arriben a l'Ajuntament

La Plaça Major, com podeu vore en les fotos que oferim, estava de gom a gom, i com anaren arribant les carrosses foren rebudes per l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, per passar després tant la fallera major Sandra Tur com els Reis d'Orient a saludar les autoritats presents a l'esdeveniment. 


Ses Majestats pujaren al balcó consistorial acompanyats de l’alcalde i foren rebuts per forts aplaudiments dels xiquets i xiquetes presents en la Plaça Major, mentre un castell de foc d'artifici es disparava en honor dels reials visitants. L'alcalde després d'un breu parlament va oferir la clau de la ciutat als Reis d'Orient, eixa clau màgica que obri totes les cases perquè, ahir a la nit, pogueren "deixar" els seus regals als vallerets i valleretes.


Els Reis, posteriorment, i sobre l’entaulat muntat a la Plai reberen la salutació i les comandes dels xiquets que, perduda la por, hi pujaven per parlar amb Ses Majestats.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Que va passar amb el castell de focs? Diuen nosequé de ferits...

La Cotorra de la Vall ha dit...

De ferits (en plural) res. Una beina de coet va colpejar en caure a terra una dona al cap i li va fer un petit tall. Va ser acompanyada dins l'Ajuntament on va ser atesa.

Anònim ha dit...

I Manolo Vidal? Només Pepito que té un fill menut?
Manolo Vidal igual vol solucionar la seua absència que els reis tornen un dia a posta per fer-se la foto. Com en l'exposició "Cara a Cara" de la Casa de la Cultura.

Anònim ha dit...

Tot be menys el castell. Totes les sendres i el que no eren sendres van caure damunt de la gent que estava a la Plaça.

Anònim ha dit...

Que mal estàn els del PP que no van ni a rebre els reis.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tota la raó tens.
Pensem que si en compte de Jordi Joan, de Compromís, haguera governat un alcalde del PP li hauria exigit a l'oratge que bufarà de Llevant i així les cendres i demés haurien anat en direcció contraria a la plaça.

Tota la culpa és de l'alcalde de que la brisa nocturna bufe cap a la mar, com li pertoca.