L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 19 de gener del 2015

Tavernes demana a la Confederació que actue per solucionar els clavills en els caminis rurals provocats per solsides del riu Vaca



L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de Compromís ha demanat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer actuacions i solucions als clavills que el riu Vaca ha provocat als camins rurals en una reunió que ha mantingut, junt a tècnics municipals, amb Pedro Marco, director tècnic i responsable de projectes de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). Se li ha plantejat la problemàtica sorgida en els camins rurals situats al costat del riu Vaca, en concret el tram conegut com a Sèquia la Bova. 

L'alcalde ha explicat que "se li va plantejar que els enfonsaments de les ribes dels riu Vaca estan produint clavills d'alguns kilòmetres de llarg en els camins rurals i els fan intransitable. Hi ha un evident perill, perquè poden acabar enfonsant-se, i ara en l'època de la taronja, circula molt de vehicle i podem lamentar una desgràcia"

Els tècnics municipals van presentar un estudi que valora les obres a executar en 5 milions d'euros, però es considera que bàsicament la solució seria executar en el eixe tram la prevista canalització del riu Vaca. 
No fan res perquè no tenen diners
Jordi Joan ha manifestat que la resposta de la CHX ha sigut que "no té previst fer cap actuació per falta de disponibilitat econòmica. A més, ens van confirmar que el projecte de la reparació dels enfonsaments del riu i dels camins estaria entre les últimes prioritats, a pesar que els varem remarcar que pot passar alguna desgracia personal"

L'Ajuntament, segons l'alcalde, considera que el problema és greu perquè pot passar alguna dèsgràcia. Els camins estan tallats i ben senyalitzada la prohibició del pas, però hi ha constància que la gent no en fa cas, cosa que seria comprensible perquè les taronges s'han de collir. "Si passa alguna cosa, ¿qui serà responsable? L'Ajuntament entén que la confederació, perquè el camí rural és propietat de l'Ajuntament però s'han fet malbé per la falta constant d'actuació de la CHX en el riu" assenyalava. 

També ha indicat que "estem davant una Administació que no neteja el riu, ni arregla les solsides, ni executa la canalització del Vaca. Estem davant una Administració amb una deixadesa total de funcions, que no atén el manteniment a pesar d'estar dins de les seues competències". 
 
Actuacions municipals 
 
Jordi Joan ha informat que l'Ajuntament ha previst un conjunt d'actuacions. La primera seria convocar el Consell Agrari per explicar la situació i, una segona, acudir a la via legal. 

També ha confirmat que els serveis jurídics i tècnics de l'Ajuntament preparen un nou informe a la CHX, més contundent i més detallat, del qual espera tindre una resposta, cosa que no ha succeït en la darrer comunicació, de la qual no s'ha rebut contestació de la CHX. 

"Si no hi ha resposta, estudiarem demandar a la CHX per inactivitat. Entenem que hi ha una inactivitat manifesta i hi ha sentencies que condemnen altres Confederacions per eixa inactivitat. No volem entrar en cap guerra amb la CHX però ja no sabem on acudir ni que fer: no netegen, ni arreglen les solsides, ni fan la canalitzacio del riu i ni fan res. Tot amb l'excusa que no tenen diners, però pensem que hauran de prioritzar les seues actuacions. Els diaris oficials demostren que la CHX és la que menys està invertint, i a Tavernes els darrers vint anys no s'ha executat res important en el riu. En la legislatura només hem gaudit de la neteja d'una part del riu i després de molt d'insistir" ha conclós l'alcalde. 
-


1 comentari:

Anònim ha dit...

Queu repare la diputació que te superavit i en el poble tenim asesors que no saben para que estan.