L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 5 de gener del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Quan les mentires no són mai veritat


La normativa és molt clara respecte a la celebració del Festivern: per ser en una carpa, i en la via pública, l’autorització la dóna l'Ajuntament.

Una vegada l'empresa organitzadora comunica a l'Ajuntament la seua voluntat de celebrar el Festivern, s'inicia l’expedient administratiu amb participació dels tècnics municipals. L'empresa organitzadora ha d'aportar la documentació que assenyala la llei: homologació de la carpa i estructura, pla emergències i vies evacuació, entre molts i molts altres.
Els tècnics revisen la documentació aportada i es dona la llicència del muntatge. O siga, la documentació ja estava completa de feia temps.

Quan arriba el moment, i després del muntatge, s'ha de procedir a revisar "in situ" que l'estructura està conforme a la documentació presentada i a la normativa que ho regula. I si és conforme, la regidoria delegada o l'alcaldia signa la resolució que dóna curs formal a l’autorització.

Evidentment, la resolució de la regidoria delegada o alcaldia no es pot firmar abans de que estiga tota la carpa muntada i tampoc es pot firmar abans dels informes emesos pels tècnics després de comprovar (dia 30 pel matí) que les infraestructures estan adequades a les normes.  

O siga, feia temps que el Festivern havia presentat a l'Ajuntament tota la documentació exigida per la llei, però l'autorització es fa efectiva amb la resolució final. I es firma el dia 30 a migdia, després de la revisió feta pels tècnics a les instal·lacions del Festivern pel matí.  I encara hi ha més:  la Policia Autonòmica també va inspeccionar la carpa i tot era correcte.

El paper del PP en aquest cas és molt lamentable i demostra un desconeixement total de la normativa: no és part interessada en l’expedient i no té legitimitat per a demanar les autoritzacions. El desconeixement de la normativa i del procediment en matèria d’autorització d’espectacles en la via pública que demostra el PP, provoca dos notes de premsa absurdes i l'alarma social. 


Un regidor de l'oposició no pot anar directament a disciplina  urbanística a per l’autorització de l’espectacle,  per molt regidor que siga, per no ser part legitimada en eixe expedient. Si pot preguntar pel tràmit seguit, però el regidor/a del PP, demostra desconéixer totalment el procediment. Un funcionari no pot lliurar directament aquestes coses a un regidor. Per a casos així esta la regidoria delegada, no el funcionari.

De tota manera, i per coneixement del regidor/a i del PP, a l'altra vegada abans es lligen la llei 14/2010 del 3 de desembre, reguladora d'espectacles i activitats recreatives, en establiments públics o vies públiques, i desenvolupa i assenyala les condicions tècniques, seguretat privada i tots els requisits de forma detallada i exhaustiva el Decret 52/2010. Tots dos d’àmbit autonòmic, ja que és competència autonòmica i no estatal.

Per cert,  el PP no trobarà cap lloc on diga que la competència inspectora és dels regidors de l’oposició. Es un procediment formalment regulat, i no deixa lloc a interpretacions o buits.

Conclusions:



El PP, entestat en fer de les mentires una veritat, ha publicat una segona nota de premsa reincidint en el punts de la primera nota. I novament els hem de dir que:

Es fals això que diu el PP  de premsa que l’Ajuntament no comptava amb els permisos del Festivern: és l'Ajuntament qui els concedeix.

Es fals això que diu el PP de falta de previsió en enviar la documentació a la Conselleria. A la Conselleria només se li informa per la característica especial d'aquests espectacles. L'autorització és únicament i exclusiva de l'Ajuntament.

Es fals això que afirma el PP que el Festivern no tenia cap planificació: tots els documents estan en poder de l'Ajuntament molt abans del dia de l'inici del festival.

Es fals això que diu el PP de que Compromís li va amagar informació. El PP mai va preguntar res al govern municipal ni a la regidoria delegada.

Cada dia els ciutadans ho tenim més clar: un govern del PP prohibirà el Festivern a Tavernes. Només Compromís és garantia de que el Festivern torne a celebrarse enguany, 2015, a la nostra ciutat.