L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 29 de gener del 2015

La Unió demana a la Generalitat que complisca el compromís adquirit a l’octubre passat amb els productors d'ametlla.


La Unió demana a la Generalitat que publique l’ordre d’ajudes als ametlers afectats per la sequera, d'acord amb el compromís adquirit a l’octubre passat. El País Valencià, Múrcia i Andalusia es van comprometre en el mes d'octubre passat a destinar una ajuda a la replantació d'ametlers morts afectats per la sequera. Els governs de Múrcia i Andalusia han complit la seua promesa i han publicat les seues normatives, ací els llauradors encara estan a l'espera. 

La Generalitat s'ha negat a donar ajudes directes per la sequera de forma generalitzada, pero té el compromís de donar-les al cultiu de l'ametler . L'estimació de danys realitzada per la Unió són en l'ametller de vora 30 milions d'euros. València, Múrcia i Andalusia van acordar amb el Ministeri d'Agricultura una ajuda directa cofinançada al 50% pel Ministeri i les CC.AA per l'arrencada i replantació dels ametlers morts pels efectes de la sequera.

La normativa aprovada Múrcia i Andalusia habilita una ajuda de 6 euros per cada ametler arrancat i replantat. Els agricultors valencians esperen que es complisca la promesa del mes d'octubre passat. “El greuge comparatiu amb els productors de les altres dues comunitats ens posa en una situació de falta de competitivitat, ja que nosaltres haurem de, per a recuperar el potencial de producció perdut, assumir unes despeses que ells no hauran de realitzar” ha indicat la Unió de Llauradors. 

En explotacions del sud d'Alacant i de l'interior de València els danys en arbrat superen el 50%, i això suposa grans inversions per a tornar a recuperar el potencial productiu. Mentre a Andalusia o Múrcia els productors d'ametla ja fan les tasques per a la replantació en disposar de fons assegurats, ací si la normativa no es publica no es podran fer i es perdrà almenys un any.