L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 12 de gener del 2015

Els professors Encarna Sansaloni i Josep Císcar seran avui nomenat com a l Cronista Oficial i Cronista adjunt de Tavernes

Els historiadors locals, Encarna Sansaloni i Josep Císcar, seran elegits en el ple d'avui dilluns com els nous cronistes oficials de Tavernes, en qualitat de cronista titular i adjunt respectivament. És la proposta que eleva el jurat designat al plenari i que compta entre els seus membres, a més de dos representants de la societat de Cronistes Oficials, representants dels tres partits de la corporació.

La noticia havia circulat com a rumor de fa dies i estava sense confirmació oficial a l'espera del plenari d'avui, però ha estat publicada pel diari Levante-EMV. Encarna Sansaloni Martí, és professora de l'IES Jaume II El Just i de la UNED mentre que Josep Ciscar i Vercher, és doctor en història i fa classes en l'IES la Valldigna. 

L'elecció de cronista

L'alcalde Jordi Joan, dins de l'objectiu de transparència que ha marcat Compromís en aquesta legislatura, va proposar aprovar un reglamente per a nomenar el nou cronista oficial de Tavernes. El reglament tenia un objectiu clar: que no fóra l'alcalde l'únic que designava a la persona que havia d'ocupar el càrrec, sinó que el ciutadà presentara les seues propostes i el cronista es triara per un jurat format per especialistes en la matèria i on el paper dels polítics quedava en segon pla, i solament apareixen en el jurat a efectes formals pel càrrec que ostenten en el consistori, l'alcalde com a president nat i el regidor de cultura com a responsable de l'àrea. El reglament quedava obert a tota la ciutadania en contemplar que a eixe càrrec podia presentar-se qualsevol veí i veïna i al final que foren els mèrits i currículum dels presentats els que marcarien la decisió del jurat.

El reglament inicialment aprovat es va haver de modificar, perquè l'oposició amb majoria després de la moció de censura, va obligar a que formaren part del mateix els representants dels partits polítics. El jurat que ha designat el primer Cronista Oficial de Tavernes en època democràtica dels ajuntaments i amb un reglament participatiu obert a tots els ciudados, va ser aprovat en el ple del passat mes de juliol. Ha estat format per: 

President: Alcalde president Jordi Joan
Membres designats per Cronistes Oficials: Francisco Momblanch García i Josep Lluís Doménech Zornosa
Persones designats pel ple a proposta de l’alcaldia: Miguel Andrada Vercher i Antoni Francesc Grau Escrihuela
Designat pel PP: Joaquin Mifsud Almiñana
Designat per Compromís: Enric Martí Escrihuela
Designat pel PSOE: Josep Enric Pons Grau
Secretari: el de la corporació municipal.

Excepte sorpresa, substituiran a Vicent Gascón Pelegrí, l'últim cronista que va tenir Tavernes que va morir al novembre de l'any 2007. Cal indicar també que encara que no és el més habitual i mai s'havia donat en Tavernes , la llei permet un Cronista Oficial i fins a tres adjunts, amb la qual cosa no hi ha gens estrany en la decisió presa pel jurat i que serà avalada pel ple amb els seus vots.
-