L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 6 de gener del 2015

El Vaca: Tres anys i continuem amb una mà davant i una darrere



Qui no es consola és perquè no vol. O si voleu, com que nosaltres no ens beneficiem de l'acabament de la crisi que diu Rajoy (serietat, no es rigueu, per favor), pensem que almenys és bo que ho facen altres, en aquest cas l'Orxa i Vilallonga.

I és que hem llegit a la premsa que la Confederació Hidrogràfica del Xuquer portara a cap diversos projectes en el llit del Serpis entre els termes de l'Orxa i Vilallonga, projectes a iniciar en el 2016 i acabar en el 2020. 

És un projecte que també ve de lluny, com el de Tavernes, i també com el del riu Vaca es va paralitzar només Mariano Rajoy va guanyar les eleccions generals, en novembre de 2011. El projecte estava inclós dins d'un pla de millora ambiental dels rius, i compta amb un pressupost sobre els 8 milions d'euros. 

De tot açò una cosa és segura: del riu Vaca ningú encara no diu res, ni se li ha donat una mínima esperança a Tavernes, tot i que el projecte de millora del Vaca, comprés dins del pla general de rius de la Safor, estava qualificat d'urgent i prioritari. 

Les obres a fer dins del Pla de la Safor van començar per Gandia i allí es van acabar, amb les obres projectades més importants fetes. ¿Caldrà pensar si en això degué influir que Gandia és la ciutat de l'anterior president de la Confederació del Xúquer? ¿Caldrà recordar que ací a Tavernes ni el govern del PP valler,  ni el partit socialista local va exigir aleshores al president de la Confederació del Xúquer, de Gandia, la celeritat que calia per al projecte del Vaca?. 

Siga com siga, Tavernes es va quedar per al final, això sí amb el projecte redactat i en fase de licitació (que no adjudicat, com algú ha dit) i, siga com siga, entre els que governaven aleshores i ara, amb els assessors que té el govern del PP a Tavernes.... estem igual que estavem fa tres anys respecte al Vaca: amb una mà davant i una darrere. 


I durant tres anys, el PP rebutjant a Madrid el projecte del Vaca i les esmenes de Compromís, un rebuig gràcies als vots inclosos dels diputats valencians, aquells que s'autonomenen els defensors dels valencians. Per a riure.