L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 16 de gener del 2015

Compromís aconsegueix que les Corts facen seues les reivindicacions dels malalts d’hepatitis C.

Compromís ha aconseguit que el País Valencià siga la primera autonomia on el parlament fa seues, i per unanimitat, les reivindicacions dels malalts d’hepatitis C.

La diputada de Compromís, Mónica Oltra, ha defensat a les Corts una iniciativa parlamentària per garantir als malalts d’hepatitis C l’accés als fàrmacs d’última generació, com demanen els afectats per aquesta malaltia. Mónica Oltra ha destacat que “l’hepatitis C hui, en 2015, té cura” i ha subratllat que “si hi ha diners per altres coses, ha d’haver diners perquè les persones afectades puguen curar-se”.

També s'ha aconseguit un acord de tots els grups polítics de la cambra per tal d’instar el govern i el Consell a garantir aquest tractament als pacients. Oltra ha recordat que fins ara el Consell ha estat impedint la prescripció de medicaments en funció de la situació de salut de cada malalt i ha acusat el PP d’imposar criteris economicistes i no d’eficiència i salut, tal i com demanen els metges.

“Desitgem que a partir de l’aprovació d’aquesta iniciativa parlamentària el govern valencià escolte la veu dels malalts, dels professionals i del parlament. Es tracta de situar la salut com a prioritat de les polítiques, tal i com hem demanat en aquesta iniciativa debatuda avui a les Corts”, ha afirmat Mónica Oltra.