L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 25 de gener del 2015

Avui hem celebrat la diada de Sant Antoni


El sant ens ha volgut obsequiar amb un dia esplèndid d'hivern, lluny del fred que es va passar ahir a la nit amb la crema de la foguera.


I també com ahir s'ha repetit la història: més d'una hora esperant l'arribada del sr. rector, no el titular de la parròquia que sembla ser els caps de setmana no està al poble, i el pobre vicari ajudant tenia misses i dos enterraments, amb la qual cosa, minuts abans de les dos començava la benedicció. No volem fer llenya, però queda clar que els actes estaven anunciats de fa setmanes i es podia haver previst alguna substitució per si eixia qualsevol imprevist, que enguany ha estat en forma d'enterrament.
 

Els actes han començat aques matí a les 10:30 hores amb la missa i sermó en honor a Sant Antoni a l’església de Sant Pere, que ha comptat amb la presència de l'alcalde, Jordi Joan, i membres de la corporació municipal. En acabar la missa, s'ha organitzat una cercavila pels carrers de la ciutat amb dansada on han participat el Grup de Balls Populars de la Vall de Tavernes i el grup de dolçainers i tabaleters, els quals han acompanyat el sant des de l’església fins al passeig Colon, lloc anunciat de la benedicció. 
 

Com ja hem dit, la benedicció dels animals i desfilada de cavalleries i carros pel passeig Colon, estava anunciada per a les 13 hores. A eixa hora hi ha hagut una desfilada primer, sense autoritats ni rector en l'entaulat per beneir els animals, desfilada que es repetia a les 14.00 ja amb el rector en l'entaulat i on després de les cavalleries, molts veïns i veïnes han passat amb les seues mascotes demanant la protecció del sant. Com es tradicional, a l'acte s'ha repartit el pa beneït, i després s'ha acompanyat al sant a la casa del nou clavari.
 
Us oferim unes imatges de la jornada.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons la meua opinió, la festa de Sant Antoni ha estat molt be organitzada, així com les dances, la desfilada de cavalls, totes les mascotes que la gent ha portat per que foren beneïdes i tots esperant el Sr. Rector. Per altra banda, els animalets i les persones estaven desesperades. Una falta de previssió i d'atenció cap al veinat de Tavernes per part del clericat. Per a l'any que ve, esperem més interés i respecte.

Anònim ha dit...

Ja veus de que val anar a totes les processons,per a que t'ho tornen així.