L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 21 de desembre del 2014

Víctor Vallés guanya el concurs de composició per a quintet de vent i soprano "Solfes de la Mediterrània" de Tavernes

El regidor Evarist Sansaloni amb Francesc Bononad, el familiar del guanyador i la germana de Clar
Víctor Vallés Fornet, ha estat el guanyador de la primera edició del concurs de composició Solfes de la Mediterrània, organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tavernes conjuntament amb el grup Llevant Ensemble. El premi lliurat pel regidor de Cultura, Evarist Sansaloni, ha estat arreplegat per un familiar per malaltia del compositor i està dotat amb 1.000 euros. Serà editada per l'editorial MusicVall mentre les tres peces finalistes passaran a formar part del repertori de Llevant Ensemble en un programa específic. 

Al final de les interpretacions i com a cloenda, s'ha retut un homenatge a la figura del poeta Joan Vicent Clar Camarena, i l'Ajuntament de Tavernes ha oferit un detall a la germana del poeta desaparegut en record d'aquesta jornada. 

L'acte s'ha iniciat amb un parlament del director teatral, Ximo Vidal, per a passar després a la descripció biogràfica del malaurat peeta Joan Vicent Clar, Premi Vicent Andres Estelles de poesia 1984 amb "Le sucrier Velours" que ens oferia Francesc Bononad, qui ha llegit les impressions i valoracions que després de la seua mort feien molt dels poetes i lletraferits valencians, molts d'elles escrites en un to indignat envers el món literari valencia comprovar com el poeta valler era un oblidat. 
Foto de família de tots els que han tingut a vore amb el concurs.
Indiquem per la nostra part, i com a petit afegit a la perfecta nota biogràfica que ha realitat Bononat, que un dels primers intents de reconeixement del poeta valler va nàixer del nostre Ajuntament, de la desapareguda Fundació Cultural Municipal, que en l'any 1993 i a iniciativa de l'aleshores regidor d'Educació i Cultura, Miquel Bononad, va estar col·laborant per fer possible l'edició de l'obra "Infinitud de Paisatge". L'acte d'homenatge va tindre lloc en la part superior del que ara és el Centre Cultural Rojas Almel·la i va comptar amb la presència del cantant Ovidi Montllor que confessaria la seua admiració per la poesia de Clar. L'Ovidi va indicar que tenia en ment musicar alguns dels textos de Clar per a un futur disc, però.... l'Ovidi ja començava a notar massa la malaltia que finalment el duria a la tomba, i el projecte no va reixir. 
Un moment de la interpretació musical
Després de les notes biogràfiques que hem escoltat, nomes faltava conéixer com havien plasmat els tres compositors finalistes - José Grau Benedito, Raquel Sánchez Martínez i Víctor Vallés Fornet - el món poètic de Clar, cosa que efectuava el grup Llevant Ensemble que les ha interpretades juntament amb la soprano Maria Tamarit. 

Les obres interpretades corresponien a una composició per a quintet de vent i soprano, amb tres moviments, i que posaven musica als tres poemes que formen la secció " Estiu roig. Concerto grosso en sol menor" que forma part de la unitat "Vestigi crullat de les estacions" inclosa en el llibre "Riu d’ocells per timbes desertes". 
Llevant Ensemble i la soprano Maria Tamarit
El guanyador Víctor Vallés ha obtingut diversos premis de composició, el més recent el Concurs Internacional de Composició Spanish Brass Alzira 2014. A hores d'ara compagina la seua activitat docent i la tasca compositiva amb la direcció de l'O.M. de Tàrbena i la Valladina de Vallada i el doctorat sobre l'obra de Carmelo A. Bernaola en el Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art (DCADHA) de la UPV.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I el public assistent? Perquè no ha eixit a la "Foto de família de ""tots"" els que han tingut a vore amb el concurs."?
Vaja formes de posar a la foto regidor de cultura i regidora expulsada de cultura, falta que s'agafen de la maneta.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No fa falta que s'agafen de la mà. Es van besar (a la galta, clar) públicament i ho vam vore tots, cosa que pel que dius demostra que no estaves a l'acte.

De tota manera, eixa pregunta la pots enviar per escrit a la tècnica de Cultura, que es qui va fer pujar a la gent per a la foto. No ens correspon contestar, perquè no vam ser nosaltres qui vam dir que pujaren a l'escenari per una foto de família.