L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 22 de desembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Conveni i pagament de la cavalcada de Reis 2014. Són els fets, però les conclusions seran vostres.

L'Ajuntament de Tavernes, a traves de la regidoria de Cultura i Festes, que dirigia fins fa uns dies la regidora del PSOE, Pilar Altur, va encomanar a les falles l'organització i participació en la cavalcada de Reis d'Orient 2014, la qual cosa va tindre lloc el passat 5 de gener. 

A l'hora de pagar, la forma usada havia de ser un conveni de col·laboració que havien de redactar els tècnics de la regidoria de Cultura i Festes, i una vegada informat de que el conveni acomplia la legalitat, s'havia de passar a la firma de l'alcaldia com a màxim representant municipal. 

La regidoria de Cultura i Festes va informar a les falles que no podia fer efectiu el conveni, ni tampoc podia passar-lo a la firma de l'alcalde.  I no podia perquè l'Ajuntament funcionava amb el pressupost prorrogat en eixe moment i eixe conveni no estava contemplat en l'anterior pressupost. 

Per tant, calia esperar a que els pressupostos estigueren aprovats de forma definitiva: aleshores la regidoria de Cultura i Festes passaria el conveni a la firma de l'alcalde i es podria iniciar el tràmit de pagament, cosa que havia de fer la regidoria d'Hisenda, dirigida pel regidor del PSOE, Víctor Borràs. 

Cal recordar que TOTES les competències de Cultura i Festes i també d'Hisenda estan delegades en els regidors del PSOE. O siga són els únics responsables del conveni i del seu pagament, essent la firma per l'alcaldia un tràmit legal administratiu. 

Els pressupostos de Tavernes es van aprovar de manera definitiva en setembre i eixe mateix més la regidoria de Cultura va presentar a l'alcalde el conveni per a la firma. Es firma, segons diu el PSOE, el 23 de setembre.

O siga, en tot eixe temps, el que va de gener a finals de setembre, Cultura i Festes no ha pogut presentar el conveni. I si no l'ha presentat, tampoc l'alcalde por firmar-lo. I eixes circumstàncies, han portat al regidor Borras a acusar l'alcalde de guardar el conveni en el caixò per no voler pagar a les falles. 

A partir de la firma, s'obre el termini perquè les falles presenten les factures que justificaran el conveni i així poder cobrar. Eixos documents, segons el Sr. Borràs, van ser presentats per les falles a finals d'octubre, el dia 28. El dia 30 d'octubre, segons afirma en la premsa, va firmar la resolució per iniciar el procés de pagament i el 6 de novembre va donar l'ordre de pagament com a responsable d'Hisenda que era i amb firma delegada per efectuar els pagaments municipals. 

Però arriba el dia 10 de desembre, i a pesar de les moltes gestions de les falles davant de la regidoria de Cultura i d'Hisenda, l'ordre de pagament del dia 6 de novembre no s'ha fet efectiva i les falles segueixen sense cobrar.  I en vore que no cobraven (ens estalviarem TOTS els detalls d'un mes de gestions falleres i no cobrar), li comuniquen a l'alcaldia el seu malestar i que la cavalcada perilla. 

Sorpresa en l'alcaldia, que dóna ordres al nou regidor d'Hisenda, el Sr. Perfecto Benavent, de procedir al pagament de manera immediata. El nou regidor d'Hisenda firma el document a principi de setmana passada i les falles cobren dos dies després, també en la setmana passada. 

Fins ací els fets. Ara cadascú que en traga les conclusions.

A mode d'aclariment 

No anem a entrar en discussions d'uns fets que estan claríssims: fins el dia 10 de desembre Cultura i Festes i també Hisenda són regidories del PSOE, i amb totes les competències delegades. I tots sabem això que vol dir.


Tampoc entrarem en la desqualificació personal, que eixe sembla ser el camp de batalla que ha triat el PSOE i que empra no només en notes de premsa, sinó amb altres "invents" de dubtós bon gust llançats a les xarxes socials. Uns "invents" que estan servint perquè els veïns de Tavernes coneguen com és cadascú  i quin és el tarannà de cada formació política.

De tota manera, si que hem de dir que ens tranquil·litza vore la valoració política que fa el Sr. Borràs del Sr. Joan en manifestacions al diari Levante-EMV. Ens hauria preocupat més que el Sr. Borrás haguera posat al nivell que tenen els polítics del PSOE - la casta- a un polític de Compromís, com és el Sr.Joan. 

Està clar que el Sr. Joan no és un polític a l'ús com els del PSOE, i per això ha de ser per al Sr. Borràs i la seua formació un mal polític i un mal gestor. Ara, el fet que les valoracions polítiques del PSOE, coincidesquen amb les del PP i les de Karina Vercher... que vol que li diguem? Com a mínim, ens tranquil·litza. És la confirmació que tots els polítics no són iguals.
-

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Insulten,Bramen com a cábres, faltes al respete,es claven en temes personals,diuen mentides,que si Jordi es mala persona etc.etc.si eixos sons els seus arguments,el proper mes me Maig van atindre altre deblaque a Tavernes. Tavernes es un Poble ,gran pero Poble, itots mos coneixem, aneu a pagar am les Eleccions,tot lo que esteu fen.

Anònim ha dit...

Sort que han fet fora als socialistes.

Anònim ha dit...

Xe quina agonia de 6 messos, en ganes de que governe jordi a soles
Estic en tu jordi, amunt!!!!

Faller ha dit...

Enhorabona. La realitat i amb serietat.

Anònim ha dit...

Si el divendres passat, el Sr. Alcalde haguera explicat els fets com els heu explicat ací tal volta no haguera calgut la contestació del Sr. Borràs el dissabte. Però va poder més les ànsies de deixar malament el seu antic soci de govern que dir tota la veritat, per quedar bé davant les falles i al mateix temps deixar malament a l'altre.
La dita ja ho diu "quien siembra vientos recoge tempestades".

Anònim ha dit...

Està clar el motiu del retras el pago a les falles.
A Jordi li sobraren els comentaris que va fer de Borràs.

Anònim ha dit...

Jo pense que esteu fent llenya d'un arbre caigut... si ja han cobrat, ja han cobrat. Ni feia falta la noticia de prensa dient que ja han cobrat ni cap de les contestacions posteriors.

En algun moment les falles han fet saber a la prensa que no han cobrat??????, penseu que pot ser siga per que no volen fer politica amb temes que afecten als fallers.... i mantindres al marje de la politica-falles.

Ja esta be.... si ja sa pagat, ara que es treballe en.pagar a altres asociacions que encara estan pendents de cobrar.... i de eixes res es diu..... i depeden de regidors de compromis.

Bona nit.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem dit que no volem ni anem a entrar en polèmiques.

Simplement volem preguntar-te: ¿I tu com saps que l'alcalde no ho va explicar? ¿Eres a cas el periodista que va fer la redacció final de la notícia a Gandia( Atenció: no confundim amb el corresponsal que l'envia des Tavernes)?

Ells si que sabran què va explicar l'alcalde (nosaltres també ho sabem) i que es va publicar després.

Nosaltres hem sentit moltes versions aquests dies, fins i tot ens han dit que algun periodista a Gandia ja tenia este passat estiu previst publicar-la amb un titular tan cridaner com : l'alcalde no paga a les falles la cavalcada de Reis. Fins que li van dir que el conveni no era cosa de l'alcalde, sinó de la regidoria de Cultura i Festes, i va recular.

Anònim ha dit...

Bons Nadals a tots! He vist algun video, del PP o del PSOE, o del PPSOE, igual tinc. Tambe alguns articles pujats de to i alguns desqualificacions personals, dels dos grans partits que ara monten teatres en l'ajuntament. I tambe als perfils personals dels seus liders: Xiquet malcriat, dictador, prepotent, i una llarg etc. Venia siguent normal durant estos 3 anys pels anonims i no del PP, pero ara la cosa s'agreuja. Ja estaria be la cosa pense. Quin nivell politic es este? Quan no hi ha arguments ni raons i arribem a este punt fa molt que pensar. Espere que esta gent reflexione i treballe ja de una volta. Pel be del SEU poble.

Anònim ha dit...

Ni està malcriat, ni és dictador ni es prepotent. I som amics des de l'institut.

Tenim un PP cerril i maleducat, una actuació que també comença a fer el PSOE, i aci mai s'ha respectat a l'alcalde: Sr. Juan arriba i Sr. Juan abajo, i sempre amb mals modos.
I si un s'imposa i es posa en el seu lloc, cosa que no li perdoneu que vos faça anar rectes i no es desmadreu en els plenos, es dictador i prepotent.
Simplement això.

Anònim ha dit...

Els del Bloc teniu un problema, en el Levante de Gandia hi ha algú que no vos traga i que a Jordi Juan no el pot vore ni en pintura.

Anònim ha dit...

Pues que li compren una casa nova.