L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 26 de desembre del 2014

La Fiscalia de Castelló presenta una denúncia al jutjat de Vinaròs (Baix Maestrat) pels fets aparentment delictius del projecte Castor.


La denúncia s'interposarà contra els responsables de l'Institut Geològic Miner, del ministeri de Medi Ambient i del ministeri d'Indústria, organismes que van intervindre en la tramitació de la concessió d'explotació del projecte. La Fiscalia també denunciaria la mercantil Escal UGS, apreciant en tots ells delictes de prevaricació mediambiental i delictes contra el medi ambient. 

La Fiscalia de Castelló ha donat a conéixer que compta amb el vistiplau de la Fiscalia General de l'Estat una vegada ha acabat les diligències penals iniciades a l'octubre del 2013, quan hi havia la major quantitat d'episodis sismics en la zona. El ministeri fiscal va incoar en aquell temps les diligències d'investigació penal per esbrinar i esclarir que passava i quina relació tenia amb els terratremols que havien patit els habitans de la zona del nord de Castelló aquells dies. 

Les diligències es van ordenar per determinar si els sismes estaven relacionats amb l'activitat de la planta. Els informes de l'Institut Geològic Nacional i de l'Institut Geològic Miner conclouen que va haver una relació entre la injecció de gas al Castor i els més de 400 sismes que van ocorrer en setembre del 2013. 

L'estudi revela l'existència d'una falla en la zona no identificada i assegura que no es va tindre en compte l'informe de l'impacte de sismicitat induïda a l'hora de determinar la perillositat del projecte Castor. 

Segons aquests informes l'origen de la sèrie sísmica registrada té relació directa amb la injecció de gas en el projecte Castor que hauria accelerat el procés sismotectònic per acumulació d'esforços. 

Jordi Sebastià denuncia a Europa “l’estafa consentida” del projecte Castor
 
L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha preguntat a la Comissió Europea per l’augment de 500 a 1.500 milions d’euros del cost del paralitzat Projecte Castor d’emmagatzematge de gas a les costes de Vinaròs.

Segons Sebastià hi ha un possible incompliment de les directives europees sobre l’equilibri entre l’oferta i la demanda en el mercat de les energies i demana que s'examine les mesures adoptades per Espanya per garantir el seu compliment. 

Jordi Sebastià ha manifestat que “la ruïna que ha suposat aquest magatzem de gas i l’atac mediambiental sense precedents ens costarà un bon grapat de euros als ciutadans de l’Estat, diners que aniran directament a una empresa privada. Però, si a més els sobrecostos també els hem d’assumir entre tots, molt probablement davant d’un cas, sense precedents, d’una estafa consentida pel Govern i d’una vulneració en tota regla de les normatives comunitàries”.
-