L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 25 de desembre del 2014

La conselleria de Benestar Social no compleix el que promet ni per Nadal

Hi ha centres del País Valencià per a persones en greu risc d'exclusió social on els treballadors fa cinc mesos que no cobren i no disposen de mitjans per comprar productes i aliments habituals del Nadal i depenen de la caritat publica i les aportacions desinteressades. 

Aquesta greu situació, segons denuncia CCOOPV, es deu a que la La Conselleria de Benestar Social regida pel PP, amb la política de retallades i impagaments, està creant una situació de desemparament a centenars de treballadors i empreses que treballen en centres de menors tutelats, menors en acolliment familiar, centres de dones que han patit violència de gènere i centres que treballen per a persones en greu risc d'exclusió social. 


La Conselleria de Benestar Social segueix sense complir els compromisos i encara que durant l'últim mes ha fet comunicats on deia que abonaria el deute que té amb el sector -mesos de juny, juliol, agost, setembre i octubre- l'última notícia és que ha abonat només octubre. 

I damunt, hi ha entitats que tenen deutes amb Hisenda per culpa dels impagaments de Conselleria, uns centres que no poden ni pagar la seguretat social dels seus empleats i en conseqüència, aquest no poden fer front als pagaments personals perquè no cobren. 

La situació és “molt greu” i, segons el sindicat, els professionals sense cobrar van als seus llocs de treball a atendre xiquets i xiquetes tutelats per l'Administració, mentre veuen com els seus propis fills i filles estan en la mateixa situació perquè la Conselleria no compleix les seues obligacions. 

Els treballadores dels centres denuncien la situació mentre veuen com es redueixen places, hi ha impagament de l'Administració i s'han tancat centres els últims anys. Hi ha por que això siga la tònica habitual si no canvia la situació d'un sector completament desfavorit mentre els treballadors intenten mantindre la il·lusió a l'hora d'atendre els menors tutelats per la Conselleria. 

Els sindicat recorda que en aquestes festes assenyalades i especials, hi ha centres que no tenen mitjans per comprar joguets, ni productes i aliments habituals en les dades que vivim, i depenen de la caritat de la ciutadania. 

CCOO exigeix al Govern Valencià del PP el pagament immediat als treballadors perquè la situació és injustificable i insostenible.