L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 20 de desembre del 2014

“Frágil”, d’Adriana Serlik, es presenta a l’Espai d’ART



Ahir divendres, 19 de desembre, es va presentar “Frágil”, el darrer llibre d’Adriana Serlik, la poeta i artista polifacètica argentina que viu a Gandia. L’acte es va realitzar a l’Espai d’ART de Xaro Bonilla, al c/ Sant Francesc, 22 en un ambient de cordialitat, donat el fet que l’autora del llibre de poemes compta amb un bon grapat d’amics entre els valldignencs, ja que visqué a Simat allà pels anys 2004 i 2005. 

L’amfitriona, l’artista vallera Xaro Bonilla, amb l’amabilitat que la caracteritza, ha donat la benvinguda al nombrós públic assistent i ha cedit la paraula a la presentadora del llibre de poemes, la professora Rosa Magraner, la qual ha fet una breu referència al recorregut vital i artístic de l’autora, que va nàixer el 1945 a Avellaneda. A continuació, Rosa Magraner i l’autora han recitat alguns poemes. 

Adriana Serlik ha tingut una vida atzarosa i intensa en experiències i ella, que és una persona senzilla, tendra, culta, extremadament sensible, ara se sent fràgil, com bé mostra el poema que clou el llibre i que alhora li dóna títol. És, però, una dona forta, valerosa, que sap gaudir sàviament, tant dels seus records més entranyables, com dels seus fracassos convertits en coratge i compartir-los, tots, amb les persones que estima i que l’estimen. Adriana se’ns despulla amb la seua poesia clara, diàfana. Se’ns mostra de vegades amb fines tonalitats humorístiques, sovint amb la més pura innocència de la infantesa o l’adolescència, però també amb la força de la madura rebel·lia contra l’abús de poder i la injustícia. És així com aconsegueix arribar al lector. 

Un llibre magníficament editat, amb una suggerent fotografia de Lluís Romero en la portada i, com diu el bellíssim pròleg de l’escriptor Alfons Cervera, amb uns poemes esperançats i admirables. Com ella és. Quasi res!