L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 31 de desembre del 2014

FESTIVERN 2014: Actualitat i actes per avui dia 31, dia gran del Festivern


El Festivern 2014 va ultrapassant totes les previsions i, si el del 2013 va ser un gran èxit de participació tenint com a punt estel·lar el darrer concert d'Obrint Pas, enguany tot apunta a indicar que no anirà al darrere, i fins i tot amb motiu del desé aniversari podria superar el del 2013.

Ahir per la vesprada ja hi havia venudes 7.500 entrades, estaven ocupades les zones d'acampada previstes a Marjaletes, i s'obria una altra zona alternativa que hi havia preparada a la zona del Pla. Segons. Els càlculs indiquen que sobre les 5.000 persones hi ha en aquest moment acampades a Tavernes per assistir al que és, ara per ara, el festival d'hivern de música en valencià més important pels artistes i el que té una major presència d'assistents.

I això es comprovava ahir per la vesprada, amb tendes, botigues, supermercats, bars i restaurants de la localitat plens a vessar de visitants comprant els seus queviures o menjant alguna cosa per reposar forces per fer front a la nit, fresqueta, que vivia la ciutat. Una injecció econòmica a molts establiments vallers.

Al respecte un conegut empresari de la localitat comentava ahir públicament: només 7.000 visitants, durant dos dies, a 25 euros de despesa diària, son 50 euros i això és una injecció de 350.000 euros directes a la ciutat. I afegia: sense sumar la projecció de la ciutat i la propaganda. Ens gastem diners a Fitour, molt més que al Festivern, i el Festivern és el millor aparador que tenim avui dia per vendre Tavernes. 

Si al carrer,la nit era gèlida per al que és normal a Tavernes, a la carpa, pel contrari, l'ambient era càlid, alegre, divertit. El programa musical des de primeres hores de la vesprada-nit va anar complint-se al llarg de la nit, i el jovent va gaudir de  la bona musica a carrrec de grups com la italiana "Banda Bassotti", "Auxili", "Train too Roots", "Va de Bo",  els gallecs "Dakidarría"; "Frida", "Charly Efe & DeLaGang" i la "La Fístula Vallkànica", el grup valler que actuava per primera vegada en l’escenari gran del Festivern.


Fotografies de la passada nit a la carpa del Festivern



Avui dimecres dia 31.

El dia comença en les finals del campionat de raspall al trinquet del polisportiu, i un "vermut musical" a migdia amb Andreu Valor, el cantautor de Cocentaina, i  "Pelandruska", que arriben al festival amb el seu nou disc "Bodes, batejos i circumcisions".

A la nit, per tal d'acabar el 2014 i començar el 2015 de la millor manera, actuaran a la carpa del festivern "La Gossa Sorda", que ofereirar els temes del seu nou disc "La Polseguera", "Los Chikos del Maíz", que estrenaran al Festivern el seu nou disc "La Estanquera de Saigon"; "Aspencat" que farà vibrar amb "Essència" els assistents; "Sargento García", la banda francesa arribarà al Festivern per a fer ballar a tota la carpa amb el seu estil caribeny;" Zoo" que farà el seu tercer concert en directe portant "Estiu" al Festivern; "El Diluvi", que versionaran el gran Ovidi Montllor en el seu nou disc "Motius"; "Tardor"  i "DJ Plan B" un dels DJ’s més actius de l’escena valenciana. 
-