L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 23 de desembre del 2014

El DOGV equivoca la publicació de les festes locals de Tavernes

El DOGV del passat dia 16 va publicar com a festes locals de Tavernes el dia 13 d'abril, Festivitat de Sant Vicent Ferrer, i el dia 18 de setembre, dia del ball de disfresses de Festes del Poble. Cal indicar que en el plenari celebrat el dilluns 7 de juliol, l'Ajuntament va acordar que serien el 18 de març, vespra de Sant Josep, i 13 d’abril, festivitat de Sant Vicent Ferrer. 

Segons hem pogut esbrinar i després de consultar fonts municipals, aquesta publicació es deuria a un error del DOGV perquè,  la documentació que se'ls va enviar per a la seua publicació, era correcta i les dades de festa local eren també les correctes. 

I algú pot dir ¿i d'on naix l'error? Segons les fonts consultades sembla ser que guarda relació amb el fet de l'aprovament del punt del plenari eixe mateix dia 7 de juliol.

Cal saber que Secretaria General va enviar tota la documentació referent a les festes locals, és a dir el document del punt del plenari que aprovava els dies 18 de març i el 13 d'abril. Eixe document consta de dos parts, una primera amb els antecedents i fonaments legals i una segona  amb la resolució, el que va  aprovar el plenari.

Els antecedents indiquen que el plenari va debatre la proposta dictaminada per la comissió informativa: designar com a festes locals el 13 d’abril, festivitat de Sant Vicent Ferrer, i el 18 de setembre, divendres de festes majors.

El PP recolzat per la regidora trànsfuga Karina Vercher, va votar en contra i va presentar una proposta alternativa: serien festes locals el 13 d'abril i el 18 de març. Eixa proposta eixia aprovada finalment amb els vots del PP, la trànsfuga Karina Vercher, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del PSOE.

 Tot apunta a indicar que el DOGV ha pres com a festes locals la proposta rebutjada que era al primer apartat del document, sense adornar-se que hi havia un segon apartat de la part resolutòria i correcta. 

I quina solució hi ha? La de sempre: la rectificació. Avui mateix Secretaria General ha redactat i enviat l'explicació i el document de petició de rectificació de la publicació, cosa que el DOGV haurà de fer en dates pròximes.

Per tant, un fet anecdòtic l'errada, i quan s'hi produeix després es fan les correccions.  I no hi ha més història. Encara que sempre alguns intentaran canviar els fets i interpretar-los al seu gust.
-