L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 de desembre del 2014

Compromís denuncia el govern valencià del PP per prevaricació i malversació en el pressupost de 2015


Compromís ha presentat una denúncia al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià contra els membres del govern valencià per possible prevaricació i malversació en el pressupost de 2015. 

Mónica Oltra ha explicat als mitjans de comunicació que els comptes inclouen partides d'ingressos sense cobertura legal. Oltra ha apuntat a falsedats en les previsions d'ingressos per al 2015, cas de l'anticipat del Fons de Competitivitat de 1.178 milions d'euros i ingressos previstos per l'impost de dipòsits bancaris així com altres taxes i preus públics. La denúncia és ampliable als diputats que han votat a favor dels pressupost.

Els comptes de la Generalitat Valenciana havien van ser aprovats ahir al matí amb els vots de 54 diputats del PP i els 42 en contra dels partits de l'oposició. 

El contingut de la denúncia

Mónica Oltra va justificar d'aquesta manera l'acusació de prevaricació: "Els informes de l'Autoritat Fiscal Independent (AIREF) posen de manifest que s'inclouen ingressos sense fonament legal o ingressos per imposts que se sap que no arribaran". La denúncia ho recull d'aquesta manera: "Es poden demanar determinats ingressos a l'estat, però no pressupostar, perquè per a això cal tenir una cobertura legal que en el cas del Fons de Competitivitat haurien d'avalar els pressupostos generals de l'estat."

Pel que fa al delicte de malversació, la denúncia diu: "Estem davant d'un falsejament dels comptes públics en perjudici de la Generalitat i per tant de la ciutadania, ja que els ingressos computats vinculats a despeses no tenen cobertura legal i hi ha la total seguretat que no es produiran."

Sobre les possibles conseqüències de la denúncia, Mònica Oltra va declarar: "No pretenem portar ningú a la presó ni inhabilitar ningú, però volem que s'estableixi una línia clara sobre què és legal i què no ho és a l'hora d'incloure ingressos sense cobertura en un pressupost."