L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 26 de novembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: ¿Pagarem o no pagarem a l'aparcament de l'hospital?


La Conselleria de Sanitat va informar fa uns dies que vol que l'aparcament del futur Hospital Comarcal de Gandia siga de gestió privada i que els usuaris pagaren per deixar els vehicles. L'onada de queixes i protestes feia que als pocs dies canviara d'opinió i ja oferia un aparcament públic sempre i quan l'Ajuntament de Gandia se'n fera càrrec del manteniment. 

I Arturo Torro, que té l'Ajuntament entre els més endeutats d'Espanya, vol que tots els municipis de la comarca li ajuden i que la despesa es pague entre tots. Una proposta que no ha caigut gens bé en els municipis més grans (Oliva, Tavernes i Xeraco) i menys encara en aquells que tenen alcaldies de Compromís, cas de Tavernes i Xeraco, entre els més grans. 

Els alcaldes de Compromís ho han dit ben clar: gratuïtat de l'aparcament i que el cost siga assumit per la Conselleria de Sanidad. Però davant això la Conselleria replica: o es fa càrrec Gandia o s'adjudica a una empresa privada, i tots, tots, treballadors i usuaris hauran de pagar per tindre el cotxe estacionat. 

L'alcalde Torró, vist que al cap i a la fi li costarà pagar-ho com a ciutat que més se'n beneficia, i que ha estat qui a dut les negociacions amb la Conselleria, ara vol reunir-se amb els demés alcaldes i fer-los la proposta de compartir despeses: manteniment, neteja, vigilància... 

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en manifestacions a la premsa s'ha mostrat totalment contrari. El primer que ha fet es recordat la incongruència de que Torró ara demane ajuda als altres pobles de la comarca per mantindre l'aparcament, i que ho faça ell, un alcalde que ha anat sempre en contra, que no ha volgut saber mai res de la comarca ni allò que representa fins el punt d'eixir-se de la Mancomunitat de la Safor-Valldigna.

L'alcalde de Tavernes ho ha deixat clar: els ajuntament ja paguen una quantitat important de despesa corrent per sostindre serveis que havia de donar la Generalitat i que no fa, per tant no es partidari d'assumir més despeses que són pròpies de la Generalitat, o de la Conselleria de Sanitat en concret. 

Més o menys han dit el mateix els alcaldes d'Oliva, o el d'Ador, socialistes, però la cosa canvia si són alcaldes del PP, diuen que no són partidaris de pagar-lo però tampoc es posicionen en contra radicalment, cas de l'alcalde de Simat, o el de Daimús, el del Real de Gandia o Beniarjó. 

Al final... ¿pagarem o no pagarem per deixar el cotxe en l'aparcament de l'Hospital?
-