L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 8 de novembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Diguen el que diguen, s'ha baixat l'IBI



La veritat siga dita: com a ciutadans, desitjaríem una oposició que fera la seua tasca de control i fiscalització, i quan fóra hora de mullar-se, es mullara pel bé de Tavernes i per damunt dels seus interessos partidistes. Però no és eixe el cas de l'oposició de Tavernes, entestada més en destruir i desinformar.

No ens agrada escriure per corregir  les desinformacions d'altres. És millor pels vallers rebre informació veraç, encara que cadascú ho faça des de la seua visió política. Els vallers i valleres són majorets i no els enganya ningú.
 
L'ultima "perla" de l'oposició la trobem en la seua darrer nota de premsa. No anem a parlar ni a valorar si amb els 900.000 euros del préstec ICO es podia fer això o allò. Ho va dir en el plenari el mateix cap de l'oposició: "és una decisió política i no tenim res a dir". ¿Va ser així o no? Ho va dir el cap de l'oposició?.

L'oposició diu ara la seua en una nota de premsa, el que ells haurien fet. També és una decisió política. Res a dir per tant. Només lamentar que ara diuen i proposen coses que no han fet quan governaven. Malament ens ho podem creure quan no ho compliren en 16 anys de govern de majoria absoluta, uns anys en que entraven a l'Ajuntament diners a poalades de la contrucció i les plusvalues de Marenys 2A. Malament ens podem creure propostes econòmiques de la gent que va arruinar l'Ajuntament.

Però de nou la nota l'aprofiten per tergiversar, canviar la realitat. I no tenim altre remei que corregir-los simplement per un deure de transparència envers el poble, la transparència que des del primer dia practica també el govern municipal quan va facilitar les dades fa uns mesos.

I diu l'oposició que "no era necessari que el govern de Juan incrementara l'IBI durant tres anys consecutius, recaptant amb les pujades més d'un milió d'euros afegits cada any".

Fals. Una manifestació completament falsa. Nomes cal vore el rebut de l'IBI d'enguany i el de l'any passat i comprovar si ha pujat o ha baixat l'IBI.

Anem a tornar-ho a repetir: El govern actual aplicava l'IBI aprovat pel PP en el 2006: era d'obligat compliment legal fins el 2016. El govern actual aplicava d'IBI les quantitats aprovades pel PP perquè per llei
els valor cadastrals s'actualitzaven fins el 2016.  Uns valors cadastrals aprovats en el 2006 sense cap queixa, protesta o al·legació del PP al ministeri d'Hisenda.

I això era fins el 2016, però es va tallar gràcies a que el govern que presideix Jordi Joan va gestionar l'abaixada dels valors cadastrals i l'abaixada de l'IBI.

En el quadre següent es pot vore. La línia blava l'IBI aprovat pel PP en el 2006 i que obligatòriament s'havia d'aplicar fins el 2016 si no canviava res. Com si que ha canviat, i tenim una baixada de l'IBI gràcies a les gestions d'aquest govern, tenim per aquests tres anys venidors una abaixada de la recaptació. No és que no recapta un milió més cada any com ells van aprovar, sinó que ara abaixa la recaptació de l'Ajuntament el 2014, el 2015 i el 2016 sobre les previsions. Es la línia roja

 

I això es tradueix en una abaixada de l'IBI en el 2014, 2015 i 2016 sobre el que el PP va aprovar. Ho podeu vore en els quadres següents on hem pres uns carrers model del poble i platja. Si cliqueu damunt es faran grans. 
Evolució de l’IBI fins el 2016 com l'hauríem pagat  sense la rebaixa


El que haurien pagat entre el 2014 i el 2016
Evolució de l'IBI tal com es pagarà ara  amb la rebaixa del govern
El que pagaran ara entre el 2014 i el 2016


La diferència a pagar entre els dos casos és molt evident, està ben clara. Els dos quadres anteriors parlen a soles. Ara cadascú que en traga les conclusions i que es responga a si mateix ¿el govern de Jordi Joan ha pujat o ha abaixat l'IBI? I si encara té dubtes que mire el rebut de l'any passat (quantitat aprovada pel PP en el 2006) i el d'enguany (nova quantitat aprovada pel govern de Jordi Joan per aplicar en el 2014 i següents).
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues jo pague prou més IBI ara que amb el PP. I no és per defendre a eixe partit.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Fins el 2013 vosté ha estat pagant les pujades aprovades pel PP en 2006 per actualitzar els valors cadastrals.

Això ha estat un 10% més o menys cada any, des del 2006 al 2013.
Per tant el 2012 i el 2013 vosté va pagar encara la pujada de l'ajust aprovat pel PP. Hem estat pagant els primers anys d'aquesta legislatura els valors que va deixar aprovats el PP, com hem hagut de pagar tot el seu deute. Això el PP ho amaga.

El 2013 el govern actual gestiona am Hisenda i aconsegueix revisar els valors cadastrals que baixen un 20%.

I és a partir d'enguany és quan s'ha aplicat el nou IBI que tindrà vigència fins el 2016, inclusive.

I segur que vosté ha pagat en el 2014 menys que en el 2013, que encara varem pagar segons el que va deixar aprovat el PP.

Anònim ha dit...

Però,parlant en € i per a que ens aclarim els de a peu: este any pagarem una quantitat inferior o superior a la de l'any passat?

Anònim ha dit...

Pot baixar i quedar-se més alt que fa dos anys, per exemple.
Es certa la gràfica que posen a http://www.eldiaridetavernes.es?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els números de cada any són certs, però la manipulació del PP i ja ho hem explicat en l'article està en que l'any 2012 i 2013 la contribució que es va pagar NO LA VA APROVAR EL GOVERN ACTUAL SINO EL GOVERN DEL PP. EL PP VA DEIXAR APROVATS ELS PAGAMENTS FINS EL 2016 I NO ES PODIEN CANVIAR SINO CANVIAVA EL VALOR CADASTRAL,cosa que ha fet aquest govern.

Des del 2007 fins el 2013 es va pagar la contribució segons les quantitats aprovades pel PP en el 2006 i que anaven a regir fins el 2016 sino canviava el valor cadastral.

Es en el 2014 es trenca la tendencia a l'alça aprovada pel PP i s'abaixa l'IBI després les gestions del govern actual amb el Ministeri d'Hisenda. Per tant afecta els tres anys que quedaven del cicle 2014-2015-2016 que AQUESTS SI QUE SON ELS QUE HA APROVAT L'ACTUAL GOVERN.

Com pots vore, i es ben facil d'entendre ¿no? no coincideixen els periodes impositius (10 anys) amb els períodes de legislatura (4 anys), i així el govern que isca en el 2015 aplicarà el 2016 els valors aprovats en el 2014.

Una vegada més el PP manipula els fets i falta a la veritat i el respecte que deu als veïns de Tavernes.

Anònim ha dit...

Aci també es manipula quan no es publica la mateixa gràfica, amb el nou govern es paga menys al 2014 que al 2013 però més que els anys anteriors, i siga pel govern anterior o actual, ara es paga mes IBI que fa uns anys. Tampoc ajuda que al Bloc li va costar molt baixar el coeficient municipal per a finalment no deixar-lo a zero. És un cas delicat perque si no es suma per un costat, s'ha de retallar per altre, sols caldria ajustar una mica mes les despeses, no es pot parlar de ajustar i despres pagar hores extres, productivitats, bous, Festiverns i cavalcades.

La Cotorra de la Vall ha dit...

És una opinió. Pensem que està ben explicat perquè cada any pujava l'IBI: L'actualiztaciÓ dels valors cadastral aprovats pel PP en el 2006 s'havia de fer en 10 anys, fins el 2016, per tant cada anys anava a pujar sobre un 10%, i així va passar fins el 2013 inclós, en que s'aplica la pujada aprovada pel PP.

Normal i lògic que cada any pujarà respecte a l'anterior i que cada any es pagarà més IBI. I hauria continuat fins el 2016 pujant el 10%.

Ho hem dit però sembla no interessa comprendre: això passaria si en eixe temps no es modificaven els valors cadastrals, cosa que passa enguany, i en el 2014, 2015 i 2016 s'aplica l'abaixada del 20% aconseguida pel govern actual.

Respecte al coeficient, siguem seriosos, i no diguem coses com que el coeficient municipal deixar-lo a zero. Aixo es impossible per llei.
El coeficient s'aplica per llei entre el 0'40 i 1'10. Ara esta en 0'45.

I anar a la processó i repicar les campanes.... impossible! pensem ho has entes. Abaixar impostos i donar serveis, impossible.

I no compartim la darrer frase de bous, Festiverns... Ens sembla simplement demagogia.
¿I per què no suprimir subvencions a totes les entitats o apagar els llums del carrer entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada, o eliminar la neteja viària....? En podem dir més de demagògies.