L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 de novembre del 2014

L'Ajuntament explica als propietaris la situació del Sector 6 - Entrada platja



L’Ajuntament de Tavernes ha explicat avui a només una trentena de propietaris,  que són els que han acudit al saló de plenaris,  quina és la situació del Sector 6-Entrada platja esdevinguda després que la corporació, en el passat plenari, decidira resoldre l’adjudicació del sector per incompliment de l’Agent Urbanitzador de les obligacions urbanístiques.

L’alcalde Jordi Joan va recordar l’obligació que té l’Ajuntament de complir la llei i la caducitat del Pla Urbanístic no ha estat una cosa capritxosa sinó que deriva de l’incompliment de l’Agent Urbanitzador de les seues obligacions donat que no s’ha iniciat cap actuació des del 2005, quan es va aprovar el sector.

L’alcalde recordava que la caducitat del pla ha estat informada tant pel Consell Jurídic Consultiu Valencià com per la Comissió Territorial d’Urbanisme de València, que en sengles informes han ratificat aquesta circumstància.

La regidora d'urbanisme, Carmen Canet, va reiterar arguments del passat plenari: s’havia informat sempre als propietaris, per correu certificat i amb confirmació de recepció i s’havien mantingut moltes reunions amb els propietaris, però la regidora recordava que mai havien estat presents els mateixos propietaris en les reunions, i això potser fora la causa de que els propietaris no tingueren una visió global de la situació.


El portaveu del PP, Manolo Vidal, va indicar que ells haurien volgut estar en les reunions que havien mantingut els propietaris i poder ajudar a solucionar aquest problema.

Un incís: el PP va tindre tot el temps del món per solucionar aquest problema quan governava. L’aprovació definitiva del projecte va ser en el 2008, i Manolo Vidal era alcalde; l’inici del tràmit de reparcel·lació va ser en el 2008, l’aprovació definitiva va ser en juny del 2009, en desembre es va publicar en el BOP la reparcel·lació i Manolo Vidal continuava d’alcalde. 

En maig del 2010 es va declarar la fermesa en la via administrativa de la reparcel·lació, i Manolo Vidal era alcalde i a partir d’ací, hi havia un mes per començar les obres d’urbanització i 9 mesos, sobre març-abril, del 2011 per acabar-les. I Manolo Vidal continuava d’alcalde. I no es va fer res, no es va avançar res i l’Agent Urbanitzador no va actuar per a res. I ara diu que vol participar. Ara que està tot el pla caducat i no pot es seguir endavant amb eixe pla. Si haguéreu fet un PGOU com calia i no l'empastrà que féreu...

La regidora no adscrita també va intervindre simplement per sumar-se als arguments i repetir el mateix que el PP. Com en el plenari passat.

L’alcalde va indicar que l’Ajuntament assumirà el paper d’Agent Urbanitzador en un nou pla i gestionarà les quotes urbanístiques perquè finalment es realitze la urbanització del sector. El seu paper, segons es va dir, será simplement eixe: cobrar i pagar a l’empresa que execute les obres.


Jordi Joan va tranquil·litzar els propietaris i va tornar a repetir el que ja havia dit en el plenari passat: els diners dels avals que té l’Ajuntament seran destinats única i exclusivament a les obres d’urbanització.

Es va obrir un torn de preguntes, on majorment es van preguntar qüestions molt tècniques del projecte que no podien resoldre's en eixa reunió informativa, i que hauran d’esperar fins a saber quina serà la decisió dels propietaris i si finalment interposen un recurs d’alçada a la decisió del plenari.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un moment, no he vist a Carlos Gimeno de Las Provincias a l'acte??? Ni tampoc el vaig vore en les xarrades de Josep Maria Pañella sobre el vet Rus, com tampoc a la jornada de economia i territori??? Que passa que com no són actes del PP no va??? Quina poca vergonya no anar als actes informatius i de transparència del govern. Fins ahí arriben!!!

Anònim ha dit...

Nomes s'acosta on pot deixar mal el Bloc.

Anònim ha dit...

Eixa noticia nomes li interessava en el ple per donar la impressio que el govern era el culpable de resoldre l'adjudicacio. Ara que es hora de les explicacions i de saber que es un problema heretat de Manolo Vidal ja no interesa publicar res.