L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 10 de novembre del 2014

L'Ajuntament convoca els propietaris del Sector 6 de la platja a una reunió avui a les 19:30 hores en el saló de plens

L'Ajuntament de Tavernes té prevista avui una reunió general amb tots els propietaris del Sector 6 en el saló de plenaris a les 7'30 de la vesprada. 

L’Ajuntament ha convocat a tots els propietaris sense distinció de que tinguen més o menys terreny, tinguen o no vot i veu en l’agrupació. L’objectiu és que tots els propietaris, sense cap distinció, tinguen una visió global del s'ha fet fins ara i de primera mà i des del govern municipal. 

Cal recordar que el plenari passat amb només els vots del govern municipal va resoldre l'adjudicació del Programa d'Actuació Integrada (PAI) en el Sector 6-Entrada platja després d’haver rebut la decisió del Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana que ha estudiat l'expedient i ha dictaminat la resolució de l'adjudicació. 

El govern municipal considera que, com Ajuntament, ha actuat sempre afavorint els propietaris, però les actuacions darreres amb la resolució de l’adjudicació és per precepte legal davant els continus incompliments de l'Agent Urbanizador al llarg d’un procés que es va iniciar el 2005 i havia d’haver acabat en el 2011, en la passada legislatura. 

L'alcalde, Jordi Joan, va llançar en el passat plenari un missatge de tranquil·litat als propietaris recordant que l'Ajuntament serà l'Agent Urbanitzador i els dos avals presentats a l'Ajuntament, i que pugen més de mig milió d'euros, seran aplicats en les tasques i treballs d'urbanització del sector i en cap moment seran usat per a coses diferents. 

Una breu història del sector 6 

El PAI Sector 6-Entrada platja va ser presentat en el 2004 i es va aprovar en el 2005 i, s’havia d’executar dins d’uns terminis legals, cosa que no ha passat. En gener del 2008 es va aprovar el pla d'urbanització i en maig del 2010 la reparcel·lació definitiva amb la qual cosa les obres s'havien d'iniciar un mes després i acabar-se en nou mesos, és a dir sobre el mes de març del 2011 de la passada legislatura i amb el govern del PP. 

La llei és clara: quan un pla caduca, l'Ajuntament té l’obligació legal de declarar eixa caducitat. I estava previst en el plenari de novembre del 2011 però es va deixar sobre la taula per vore si el Sector 6 podia acollir-se a la moratòria de 2 anys contemplada en Decret Llei 2/2011 de la Generalitat. Això va ser impossible perquè no havia començat les obres d’urbanització i la moratòria era només per a plans parcials amb obres començades, que no era el cas. 



Cronologia del sector 6
GOVERN DEL PP 

 
-Juny 2005: Aprovació i adjudicació del Sector 6
-Juny 2007: Firma del conveni urbanístic
-Agost 2007: Publicació en el BOP de l’aprovació i adjudicació del Sector 6
-Gener 2008: Aprovació definitiva del projecte urbanitzador
-Abril 2008: Inici del tràmit de reparcel·lació
-Juny 2009: Aprovació definitiva de la reparcel·lació
-Desembre 2009: Publicació en el BOP de la reparcel·lació
-Maig 2010: Declaració municipal de fermesa en la via administrativa de la reparcel·lació.

A partir d’això LES OBRES HAVIEN DE COMENÇAR EN UN MES I ESTAR ACABADES EN 9 MESOS
-Novembre 2010: L’ajuntament designa tècnics municipals i demana a l’urbanitzador que nomene els seus.
-Desembre 2010: L’urbanitzador demana prorroga per nomenar els seus tècnics
-Gener 2011: L’alcaldia (PP) li dóna una prorroga de 5 dies
-Abril 2011: L’alcaldia (PP) requereix a l’urbanitzador perquè nomene els tècnics
-Maig 2011: L’urbanitzador nomena els tècnics. L’alcaldia els accepta i ordena la formalització de l’acta de replanteig.


GOVERN ACTUAL

-Octubre 2011: Passen 6 mesos des del replanteig i res avança. Passa a plenari la proposta de declaració d’incompliment per part de l’urbanitzador
-Novembre 2011: El plenari deixa sobre la taula l’expedient d’incompliment per vore si l’urbanitzador pot acollir-se al Decret-Llei 2/2011 de suspensió de dos anys del procés o pot solucionar problemes de finançament. Finalment es comprova que no pot acollir-se.
-Marc 2013: Després de 16 mesos sense cap novetat per part de l'Agent Urbanitzador en l'execució, el plenari aprova iniciar l’expedient de declaració de possible l’incompliment del programa del Sector 6. 

A partir d'ací entrem en la part final del procés, amb petició d'informe al Consell Juridic fa uns plenaris i la resolució de l'adjudicació aprovada avui.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com ha quedat la reunió?