L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 12 de novembre del 2014

La Conselleria d’Educació impedeix l’entrada d’Oltra i Ribó al CEIP Blasco Ibáñez per comprovar la retirada o no del fibrocement.


Mónica Oltra i Joan Ribó han acudit al CEIP Blasco Ibáñez de València acompanyats per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del centre per comprovar l’estat en que es troba la retirada del fibrocement present en l’aulari infantil. Una situació preocupant perquè està comprovat que la presència de fibrociment en els sostres d’uralita constitueix un risc de càncer com a conseqüència de la inhalació de fibres d’amiant.

Una ordre expressa de la Conselleria d’Educació ha impedit la visita de la diputada i el regidor de Compromís. Oltra i Ribó han comprovat l’estat del col·legi des de l’exterior on els pares i mares d’alumnes, i els professors els han explicat la problemàtica que pateix el centre.

Els representants de Compromís i l’AMPA han criticat la falta d’actuació de la Conselleria d’Educació davant la problemàtica. Oltra ha explicat les iniciatives presentades en Les Corts i com la consellera Maria José Català menteix al anunciar que estan retirant els materials perillosos del col·legis, i un bon exemple de les mentides és el que està passant al CEIP Blasco Ibáñez.

Compromís ha reclamat al govern de Fabra que prioritze la retirada del fibrociment dels col·legis. “És urgent perquè el que està en joc és la salud dels nostres xiquets i xiquetes. No realitzar de manera immediata la retirada dels sostres d’uralita és d’una irresponsabilitat gravíssima” ha assegurat Oltra.

La diputada de Compromís ha criticat l’anomalia democràtica que suposa què als representants de la ciutadania se’ls impedisca l’accés a un col·legi públic en un horari en què no interferiren per a l’activitat del centre. “Una decisió arbitrària que és un abús de poder i deixa ben clar el talant totalitari de qui ens governa”.
-