L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 12 de novembre del 2014

INFORME: Un nou atac del PP a l'ensenyament al valencià



 
La línia d'Immersió Lingüística en valencià s'ha de revisar, segons un anunci de la Conselleria d'Educació, mitjançant el qual avisa que es modifica el Decret de Plurilingüisme i fica pel mig una disposició addicional per obligar a tots els centres… a afegir una assignatura que no siga de llengua, en castellà! 
 
I ho fa abans que els terminis previstos en la llei!!! Sense cap consens amb la comunitat educativa, modifica tots els horaris de les línies d’Immersió Lingüística per a introduir cinc sessions setmanals de Llengua Espanyola en segon de Primària.
 
Les línies de castellà tindran més castellà i les línies de valencià… tindran més castellà!!! Tot una prova de l’estima i de l’amor que tenen a les nostres “senyes d’identitat”. I hem dit bé, les nostres senyes d’identitat, perquè les seues…. castellà pur i dur, l’ofrenar noves glòries a Espanya i, si cal, “una, grande y libre”.

Com és massa sabut en el País Valencià estan vigents el Programa d'Ensenyament en Valencià (PEV) i el Programa d'Immersió Lingüística (PIL) on l’ensenyament complet és de predomini valencià amb l’assignatura en castellà de llengua castellana.

Però amb l’excusa de fer complir abans d'hora la rebutjada Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE ) i que tot apunta que va a durar menys que una rosada en ple agost, volen que els cursos de primària on no es obligatori aplicar el plurilingüisme, mitjançant la disposició addicional, progressivament acaben aplicant el Decret de Plurilingüisme .

La Conselleria diu que hi ha centres on el valencià és la llengua vehicular en totes les matèries no lingüístiques i això xoca amb la LOMCE, que, no cal ni dir-ho, està pensada per fotre el model d'immersió en valencià i que assignatures no lingüístiques siguen impartides en castellà. 
 
La consellera d'Educació és mes werteriana que el ministre Wert

Al respecte Compromís Josep ha assegurat que “el nivell de submissió de la consellera Catalá a totes les ordres que li arriben de Madrid és tal que fins i tot s’avança a eixes mateixes ordres, i vol acomplir-les abans i tot del termini previst”.

Compromís ha recordat els problemes que va generar la consellera als centres escolars per la seua obsessió en encetar el curs abans que cap altra autonomia, tot per a deixar clar que ella era la primera en acomplir la llei Wert. I ara “com fa sempre sense consensuar-ho amb la comunitat educativa, ha obligat a modificar tots els horaris de les línies d’Immersió Lingüística, per a poder introduir cinc sessions setmanals de Llengua Espanyola en segon de Primària, malgrat que la LOMQE no preveu l’entrada en vigor d’aquesta mesura fins el curs vinent. És una mostra més del grau de submissió de la consellera, de manera que podem afirmar, sense cap dubte, que la consellera Catalá està demostrant ser “més wertiana que el mateix Wert”.

Compromís ha encoratjat “una vegada més els ensenyants a resistir uns mesos davant d’aquestes “ocurrències genials” de la consellera, amb la convicció que el curs 2015-16, passades ja les eleccions autonòmiques del mes de maig, i amb un nou govern de signe ben distint a la Generalitat, s’acabarà amb tota aquesta actuació antipedagògica i antivalenciana i es restablirà la normalitat educativa que mai no s’hauria d’haver perdut”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe Cotorra no dius res o no t'has a donat que la DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA, va a obrir una TVV., i jo en pregunte, qui será el presentador de les noticies? Manolo Vidal o será Carles Gimeno.
Per a promoure el valencia, aixo diuen...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho sabem i ens n'hem adonat. 3 milions de la Dipu i 90% en valencià.
Un poc prompte per parlar-ne quan encara està en bajoqueta. Ja arribarà l'hora.