L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 28 de novembre del 2014

Avui es presenta "Lluitant con l'oblit" sobre la història de l'accident de metro a València ciutat.



La Casa de la Cultura de Tavernes acull avui a partir de les 7'30 hores de la vesprada la pesentació del llibre "Lluitant contra l'oblit" del qual és autor la periodista Laura Ballester i el pròleg del periodista Jordi Evole. L'acte està organitzat per la regidoria de Cultura i el llibre el presentaran els membres de l'associació AVM3J, Francisco Manzanaro i Miguel Esplugues, i es comptarà amb la presència de l'autora que al final de l'acte signarà llibre. 

El 3 de juliol de 2006, el subsòl de València vivia el pitjor accident de metro de la història de l’Estat espanyol. A les vies de l’estació de Jesús, hi quedaren 43 persones mortes, 47 ferides de gravetat i les esperances trencades de centenars de famílies. A la superfície, els representants institucionals s’afanyaven a passar pàgina. La versió oficial de la fatalitat s’imposava, el blindatge governamental obstaculitzava les investigacions i una densa capa d’oblit s’escampava sobre la tragèdia. Però les víctimes sempre van mantenir la dignitat. I l’esperança. Eren i són conscients que encara queda soterrada la supervivent negada d’aquell sinistre: la veritat. Lluitant contra l’oblit és el relat necessari de la llarga lluita per rescatar-la. 
"Memòria desmemoriada, no. L’oblit no es marceix. En la ment, el record preval. La lluita per la lluita mateixa només a tu et pertany. Amb tot afecte i respecte per als ferits i familiars dels morts de l’accident del metro". Així acabava la carta llegida en la primera de les concentracions que el dia 3 de cada mes se celebren a València.