L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 d’octubre del 2014

Una nova "garrotada" policial al PP: un nou informe confirma el finançament il·legal del partit abans del que es pensava.

El finançament il·legal del PP valencià a través de la trama Gurtel va començar amb Eduardo Zaplana i no amb Francisco Camps diu l'últim informe de la policia al Tribunal Superior de Justícia valencià.

En temps de Zaplana el PP valencià ja tènia “un sistema” doble per a pagar els actes a les empreses del grup de Francisco Correa. I eren pagaments “en factures” i pagaments en negre, segons la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), que diu que des de l'any 2002 hi ha un sistema doble de finançament dels actes. Una part del cost es factura a la formació política i una altra part no es factura i es cobra en forma de fons de la caixa B de l'organització, indica l'informe.

El primer exemple que diu la policia va ser una convenció regional del PP de juny de l'any 2002 a València. O siga amb Zaplana el sistema funcionava però va anar amb Francisco Camps, quan creix la pràctica i l'acte de candidatura a la presidència de la Generalitat, el 25 d'octubre de 2002 a Alacant ja va ser organitzat per la trama de Correa.

La policia conclou que el PP valencià va utilitzar durant anys la caixa B per a pagar part de les campanyes electorals de 2007 i 2008, nucli de la recerca per suposat finançament il·legal. Per aqueixa via van pagar a les empreses de Correa 2.672.000 euros l'any 2007 i 405.400 euros l'any 2008.

L'informe planteja d'on eixien els fons en B que el partit tenia i manté que en 2002 la xarxa de Correa va lliurar al PP valencià 420.700 euros d'un milió que era la recompensa a “la feina de casa d'intermediació per a l'adjudicació dirigida de contractes públics”. 

El PP es va beneficiar del pagament dels seus actes electorals per part d'empreses constructores adjudicatàries de contractes públics, diu la UDEF, amb quantitats de 425.948 euros en 2007, any de comicis autonòmics i municipals i 683.504 euros en 2008, any d'eleccions generals.

La UDEF esmenta com aportantes de fons a l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, i al diputat autonòmic i exsecretari general del PP regional Ricardo Costa. Les empreses identificades com a contribuents irregulars són companyies d'obra pública que apareixen en informes anteriors:
Grupo Vallalba, Construcciones Hormigones Martínez i Pavimentos del Sureste (integrades les tres en el grup de l'expresident de la patronal alacantina Rafael Martínez Berna); Facsa, Piaf, Enrique Ortiz e Hijos, Sedesa y Lubasa.
-