L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 17 d’octubre del 2014

Una garrotada judicial més al PP: El TSJ obliga el Consell a lliurar a Compromís les factures de la caixa fixa, "les targetes negres de la Generalitat" segons Mònica Oltra.




El PP no guanya cap dels recursos que li posa Compromís contra actuacions que es neguen a facilitar informació i expedients públics als diputats de la coalició. I ara una més de garrotada per al PP. En pocs dies dos del TSJ i una del Constitucional. I després  diuen que son transparents. 

El TSJ, en sentencia coneguda avui, obligat a la Generalitat a lliurar a Compromís les factures de despeses pagades amb la caixa fixa del Govern valencià des de l'any 2006. Mònica Oltra diu que la caixa fixa són les 'targetes black' de la Generalitat.


La petició de Compromís havia estat resposta per la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública dient l'enorme dificultat i que necessitava molts funcionaris per donar la documentació ·licitada si no s'especificaven les factures concretes requerides. 


El TSJ tomba els arguments i diu que les factures sol·licitades per Compromís "consten registrades en els sistemes informàtics" del Consell, la qual cosa implica "la possibilitat de suport informàtic" i sense necessitat "dun gran nombre de funcionaris durant un gran nombre d'hores dedicats a açò".


El TSJ va més lluny i tomba les excuses del PP dient que el fet d'estar registrades informàticament totes les factures del període de temps assenyalat i de totes les Conselleries "fa innecessària la labor de selecció alguna, simplificant la cerca".


El TSJCV considera que la resposta de l'administració és "una negativa encoberta" i a més afig que és a l'Administració qui ha de donar solucions a aquesta dificultat i, per tant conclou que l'actuació del PP "ha de ser declarativa de la vulneració constitucional postulada".



"Triomf de la democràcia"


Oltra ha valorat la sentencia com "un triomf de la democràcia, del treball, de la perseverança durant anys de Compromís que va apostar per atacar les causes de la corrupció", que considera que són "l'opacitat i la falta de transparència".


La diputada ha manifestat que la caixa fixa ha sigut "un calaix de sastre incontrolat i incontrolable" a través de la qual s'han pagat "compres en supermercats del menjar d'alts càrrecs, l'olla del president o flors". Al seu judici, la caixa fixa són "les 'targetes black'" de la Generalitat. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A vore per on ix ara el PP. Ja porten vàries sentències contraries i ells ni cas, com en el ccas de Torr´ço i les escoletes de Gandia.