L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 10 d’octubre del 2014

Tot un clam reclama el canvi al País Valencià



Milers de manifestants van recórrer ahir els carrers del centre de València ciutat sota el lema "Fem possible el canvi al País Valencià". La marxa convocada per la Comissió 9 d'Octubre a València va reunir entitats, sindicats i partits polítics d'esquerra i nacionalistes per reclamar "un canvi de cicle social i polític".

El portaveu de la comissió i coordinador d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, va subratllar l'esgotament del model polític i social del PP i el govern valencià. Per Gisbert, el govern està en situació agònica i pràcticament terminal a causa de la seua política social, econòmica, lingüística i ambiental i va augurar el final del govern del PP dient que els valencians estan a punt de veure com el País Valencià agafa la majoria d'edat i aposta per un govern democràtic que no estiga sotmès a Madrid com l'actual de Fabra.

El president del comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana, el valler Vicent Mifsud, va llegir un manifest on va recordar que el 9 d'octubre de 1989 van començar les emissions regulars de Canal 9, tancada per la Generalitat Valenciana ara farà un any.

Enguany, la diada ha coincidit amb el 25è aniversari de l'inici de les emissions regulars de Canal 9 --que va deixar d'emetre el novembre farà un anys--. Coincidint amb aquest aniversari, l'encarregat de llegir el manifest amb què ha finalitzat la manifestació ha estat president del comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) Vicent Mifsud.

El manifest ha remarcat que la Comissió 9 d'octubre afronta enguany la Diada "amb positivisme, sabent que és a les nostres mans canviar-ho tot, que la societat reacciona davant la corrupció i el saqueig, que l'empoderament popular és creixent i ja ningú no ens pot aturar".

El text ha clamat en contra "dels botiflers que ens governen balafien els diners, devaluen les nostres institucions, ens menyspreen i ens amaguen com a poble". En aquest sentit, han afegit que la dignificació del país és a prop i que es recuperaran els mitjans de comunicació, es dotaran les escoles d'un model lingüístic que garanteixi l'ensenyament de la nostra llengua.

El manifest també ha reclamat un sistema de finançament "propi i sobirà", la construcció del Corredor Mediterrani, drets socials i laborals, una sanitat digna així com un model socioeconòmic sostenible i respectuós amb el medi ambient.

"Junts podrem posar fi a l'espoli injust i organitzat per part de l'Estat per tal de reduir-nos a una colònia sense dignitat, i a l'actual govern valencià, que ens avergonyeix amb la seua corrupció i el seu menyspreu a la nostra terra", va acabar Mifsud.