L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 d’octubre del 2014

L'Ajuntament presenta una al·legació a la Generalitat per corregir un defecte de forma que s'ha observat en la concessió dels permisos del col·lector de la platja.

L'alcalde de Tavernes en un passat plenari

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va anunciar fa uns mesos que l’Ajuntament disposava del permís de la Generalitat per efectuar l'abocament d’aigües, amb la qual cosa ja no hi havia cap impediment legal per iniciar les obres del col·lector de la platja.

L'alcalde no obstant informava que el  PP  havia comés un error greu en la consignació pressupostària del col·lector, al qual va destinar 700.000 euros quan el seu valor és de 1’5 milions segons el projecte. Cal recordar que tampoc el PP va iniciar cap gestió per aconseguir els permisos que calien.

L'alcalde va indicar que els permisos es trobaven encara en fase d'al·legació i una vegada foren definitius, l'Ajuntament disposa d'un termini de sis mesos per a iniciar unes obres que tenen com a termini d'execució dotze mesos.

I ha estat precisament l'Ajuntament qui, en fase d'al·legacions, ha observat un defecte de forma en el permís, i per això ha hagut de presentar-ne una perquè siga resolta per la Generalitat. 

Tot això ens porta a una nova reconsideració de la situació 

Primera qüestió: La situació administrativa. Una vegada la Generalitat resolga el defecte de forma i siguen definitius els permisos, començara a comptar el termini de 6 mesos màxim d'inici i al final del mateix els 12 mesos d'execució. Si pensem que estem a 8 mesos escassos del final de la legislatura, l'obra no s'acabara de cap manera en l'actual. 

Segona qüestió: L'obra a executar. Segons tots els indicis, i per tal que els permisos no caduquen, l'Ajuntament podria actuar en la zona de domini públic. S'executaria la part final del col·lector, la que uneix amb el canal Sant Pablo,  amb els 700.000 euros que té per ara consignats. I es deixaria la part central, la que va pel mig dels carrers en zona municipal, per a quan es disposen dels 800.000 que calen. 

Tercera qüestió: ¿Es podrà fer tota l'obra d'una? A hores d'ara és prou improbable perquè: 1) Les converses entre la Generalitat (conseller d'Hisenda) i l'alcalde no van acabar, ni de lluny, en forma positiva i no s'autoritzarà a l'Ajuntament a fer un préstec dels 800.000 euros que falten. 
I tot sembla ser perquè hi ha un Pla d'Ajust que prohibeix fer préstecs a Tavernes. El Pla d'Ajust va ser obligat fer-lo després que el PP deixara en la ruïna l'Ajuntament. 
2) Una ajuda de la Diputació i de 800.000 euros... ni se l'espera! 

Quarta qüestió: Encara que alguns no ho vulguen admetre i altres no ho vulguen saber: l'Ajuntament amb la rebaixa de l'IBI deixa de recaptar 5 milions fins el 2016. L'IBI, al contrari d'altres impostos, va directe a l'Ajuntament, no passa per Madrid com l'IRPF, IVA i demés.

A bon entenedor.... amb 5 milions que l'Ajuntament  deixa  de recaptar per la rebaixa de l'IBI es poden fer moltes coses, fins i tot reparar tots els carrers, totes les voreres i pintar tots els senyals del poble. Hem de ser conscients que si l'Ajuntament té menys ingressos pot atendre a menys coses. Com qualsevol família: menys jornals, menys despeses que pot fer.



Al PP només li va interessar la part de dalt, la que lluïa.
Tornem a recordar la història. 

Hi ha maneres d'actuar en altres legislatures que no es comprendran mai. La construcció del col·lector general de desaigüe a la platja estava previst des del 2006 dins del Pla Director de l’aigua potable de la ciutat, com a obra urgent.

A pesar de la urgència, el PP des del 2006 fins al 2011  no va contemplar mai el col·lector dins de les obres que havia d’efectuar la concessionària de l’aigua potable de Tavernes.

Tampoc va aprofitar els plans E1 i E2 de Zapatero per dur a cap l’obra del col·lector a pesar que els problemes ja existien a la platja.

 Va ser al final, amb el Pla Camps i cara a les eleccions del 2011, quan va aprovar un projecte de remodelació  de l’Avinguda de la Marina que, en la nostra opinió, només tenia interés electoralista en preocupar de la part de dalt, la que es veu, i despreocupar-se del col·lector enterrat, que va construir reduït a la meitat de diàmetre del que estava previst i sense connectar a cap lloc per facilitar el desaigüe. O siga era i és un col·lector inutil i inservible.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que algú li ho explique tot a Borràs que va pareix que no estiga al govern.

Anònim ha dit...

Borràs no s'entera de la política, peró i guapo que és!! Dóna goig!!