L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 d’octubre del 2014

L'Ajuntament de Tavernes vol que la Confederació del Xúquer actue de manera urgent en el manteniment del riu Vaca


 
L'Ajuntament es dirigirà a la Confederació del Xúquer perquè actue de urgència en la zona de la Séquia la Bova i faça el manteniment que pertoca en el riu Vaca per evitar l'afecció als camins que voregen el riu.

Es la decisió presa en la reunió que ha mantingut l'alcalde, Jordi Joan, amb els tècnics municipals on s'ha estudiat i valorat la greu situació dels camins a vora riu. Tal és la situació, que l'Ajuntament contempla tancar els camins de la zona per seguretat.

Jordi Joan, en acabar la reunió, ha confirmat sense cap dubte que " els camins de la zona de la Séquia la Bova i adjacents estan greument danyats. Són a hores d'ara un problema i un perill per al transit i per a la seguretat de vehicles i conductors".

Els tècnics haurien explicat en la reunió que els greus problemes dels camins venen de la falta d'actuació i manteniment del riu Vaca per part de la Confederació del Xúquer, que és la responsable i qui te les competències. Eixa falta de manteniment ha fet desaparéixer amples zones de vegetació que sostenien els marges del riu, que s'assolen i afecten els fonaments dels camins, sobre tot al costat del riu. Així, poc a poc i per la falta de subjecció a un costat, han aparegut clavills molt grans i fondos en l'asfalt que poden acabar amb el desmoronament d'una part del camí dins del riu, com ja ha passat en algunes zones.
 

L'alcalde ha deixat clar que "l'Ajuntament no pot dur a cap una actuació d'aquests característiques en el riu, primer pel cost de l'actuació i segon perquè estem parlant de una actuació i unes obres del riu que no son competència municipal sino de Confederació".

Per tant, l'Ajuntament es dirigirà a la Confederació del Xúquer perquè, amb caràcter urgent, decidisca les actuacions que pensa dur a cap per solucionar un problema del riu que és de la seua responsabilitat. 


Tancar els camins

L'Ajuntament de Tavernes ha pres la decisió de tancar al trànsit els camins que representen un perill per a vehicles i conductors. L'alcalde ha reconegut que "no és una mesura que agrade a l'Ajuntament, i menys ara que comença la campanya de la collita de les taronges, però no tenim altre remei donades les circumstàncies de perillositat".

L'Ajuntament de Tavernes ha convocat per a demà una reunió del Consell Agrari Municipal on explicarà a les entitats agràries representades i partits polítics de la localitat quina és la situació després de la valoració dels tècnics i les mesures que es pensen dur a cap.
-