L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 d’octubre del 2014

Els valencians hem perdut 1.393 milions d'inversions amb el govern del PP de Rajoy. El projecte del riu Vaca en val 36 milions

La falta d'inversions pot fer que imatges com aquestes (Passeig Colon i Col·legi Alfàndec octubre 2007) es tornen a repetir.

El País Valencià hauria d'augmentar la inversió dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2015 en 470 milions per a igualar la inversió de la mitjana nacional, segons la Càmera de Contractistes valenciana. 

Els comptes estatals presentats pel Govern de Rajoy preveuen 776,07 milions d'euros per a la nostra terra, teòricament un 26,50% més que l'any anterior, però algunes d'aquestes inversions tenen "trampa" perquè es destinen  a pagar obres ja construïdes o en execució, amb el qual cosa no es resol la delicada situació del sector de l'obra civil, ni tampoc incentivarà nous llocs de treball. 

Sempre per davall  de la mitjana
 
El País Valencià segueix ocupant el dotzè lloc en la inversió per càpita i només rebran menys euros per habitant els madrilenys (152,2 euros), els navarresos (però ací cal dir que tenen el seu propi sistema foral de finançament i damunt reben 150,3 euros), els catalans (142,7 euros per habitant) i les Illes Balears (125,7 euros per habitant). 

A cada valencià ens correspondran el pròxim any 155,40 euros i inversió enfront dels 241,5 euros per habitant de mitjana nacional. Fent números, la Càmera de Contractistes afirma que per a igualar-nos amb la inversió mitjana nacional, el govern del PP de Rajoy ha d'augmentar la inversió en 470 milions d'euros més.

I no és gens nou aquest menyspreu del PP a la nostra terra en la inversió: Des que va arribar el PP al  poder al desembre del 2012, els valencians sempre hem rebut una inversió menor a la mitjana nacional: 70 euros per habitant menys en el 2012; 101 euros en el 2013 (hauríem d'haver rebut 483 milions d'euros més) i 88,15 euros per habitant menys en 2014, amb el que hauríem de rebre una compensació de 440 milions d'euros més. 

Sumant... en els últims tres anys, el govern del PP ha escamotejat als valencians 1.393 milions d'euros per a inversions en els pressupostos generals de l'Estat!!! I pensar que la millora del riu Vaca només val 36 milions...!!!.

I altres dades per a acabar: el País Valencià és el 10,7 de la població nacional, però només el 9,70% del producte interior brut (PIB) i el 87,5% del PIB pel nivell de riquesa.

Així ens va amb el PP!!!
-