L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 10 d’octubre del 2014

Compromis duplica el resultat del 2011 en les eleccions autonòmiques segons l'enquesta d'El País

Gràfic El País
 La tradicional enquesta d'El País en la seua edició de la Comunitat Valenciana amb ocasió del 9 d'Octubre mostra com el Partit Popular es desploma en intenció de vot pel que fa als seus resultats del 2011, mentre que Podemos irromp com a tercera força política. Una coalició amb Compromís, possibilitat sobre la qual s'han anat acostant posicions durant les últimes setmana, quasi obté el mateix nombre d'escons que el PP.

En les passades eleccions autonòmiques els populars aconseguien 55 escons en Les Corts (dels 99 possibles), però si les eleccions se celebraren avui tan solament obtindrien 32, perdent 23. La caiguda del PP al País Valencià va dels 49,3% vots al 29,9%, i si es té en compte la mostra presa ara fa un any, a l'octubre de 2013, la caiguda és estrepitosa en tan sol 12 mesos: de 41 a 32 representants.

El PSOE seria la segona força política, però perderian escons en passar de de 33 a 29 escons, quatre representants menys en Els Corts (del 28% dels vots al 25,8% actual). 

Podemos no frena Compromís, que duplica la intenció de vots
La hipotètica coalició dels grups d'esquerra és el més destacat d'aquesta enquesta demoscópica. Si abans un hipotètic govern format pels socialistes, Compromís i Esquera Unida podia aconseguir una majoria d'esquerres per a governar en les Corts, ara hi ha unl ventall gran de possibilitats i coalicions de cara a una possible aliança per a governar el País Valencià.

Podemos apareix amb força però el més interessant de l'enquesta és que no frena a Compromís que quasi doble la seua intenció de vot, passant del 7,1% dels vots obtinguts en 2011 al 13% que li atorga l'enquesta (passaria dels actuals 6 diputats a 14). Una coalició dels dos tindria quasi el mateix nombre d'escons que propi PP (31 enfront de 32).

Qui acusa mes els canvis d'aquest darrer anys és Esquera Unida del Pais València que perd set escons respecte les previsions de fa un any (de 13 escons del 2013 avui tan solament aconseguiria 7) 

El grup pitjor aturat, a més del PP és UPyD que no alcalza el 5% i es quedaria sense representació. 
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa pocs dies llegia altra enquesta amb els següents resultats: PP 30,PSOE 20,Podem 20,Compromis10 a quina fem cas?

Anònim ha dit...

Com tu dius aquella es de fa dies.
A esta que es mes recent

Anònim ha dit...

I que pensa fer podemos si entra al govern de la Generalitat? Si compleix els seus principis antisistema, acabaran al jutjat. Si fan el que assenyalen les normes que conformen el sistema actual, aniran en contra dels seus principis. És el problema de fer demagògia. Les lleis les pot canviar el Govern central, no l autonòmic ni molt menys L ajuntament. Serà un desastre i el fi polític de podemos

Anònim ha dit...

A,que en 1-2 setmanes canvia el parèixer de la meitat de la gent de repent? Qui encomana cada enquesta?

Anònim ha dit...

Al de les 18:48, això voldries tú,ser jutge de la casta per poder-los tancar i continuar amb la màfia. Un altre que a la lluita anti-corrupció li diu antisistema, cura en que no et senga la Oltra. I tant que les lleis les farà l'estat central, i pots resar perque el PSOE es decante en Madrid per que mane Podemos,perque,feu-se l'ànim de que o mana Iglesias o segueix Rajoy. Ho ha dit ja el Coletas,que els socialistes hauran de triar el com de la seua destrucció, amb ell o el PP de presidents.

Anònim ha dit...

Tin un poc mes de vista que això no ho ha escrit cap de Compromis.

Anònim ha dit...

Qui ha dit res de Compromis?

Anònim ha dit...

No estem be? Podemos, sense programa i sense candidat, te més vots que Compromis i EU i te la clau del govern.
Ahi ho deixe.

Anònim ha dit...

Pel poc que es sap del que meneja a podemos, no està tan mal. És més un sentir, avorrits per la corrupción de pp i psoe, que altra cosa.
Ara falta saber qui són eixes persones que van a defensar eixos valors a nivell municipal i autonòmic, que pablo iglesias no pot estar en tots els llocs

Anònim ha dit...

Pablo no pot estar a tots llocs,però si pot controlar-los i dirigir-los (als seus candidats). I no tindrà els problemes de TOTS els partits de lluites de poders i colocacions de propis,familiars i amics. Si el tope són els 1.800 de Pablo,poc negoci aniran a buscar els que s'arrimen. Muerto el perro (els €) s'acabó la ràbia.

Anònim ha dit...

Això on ho he sentit jo abans? Controlar i dirigir tots els seus un dirigent des de Madrid o Bruseles.
Tu no saps ni de que vas.

Anònim ha dit...

Si,els partits convencionals no dirigeixen ni controlen,prenen altres mesures a les quals jo les anomene pressions,coaccions o simplement disciplina de partit.
Normal que en Podemos els trie, els llisga el decàleg i els controli. No voldràs que li entre algú de la casta al partit no? Si Compromís ho fera no se li haguera colat algún que altre ex-EU via Iniciativa. Que després tot això fa molts mal rotllos per treballar junts!

Anònim ha dit...

Tampoc veig jo corrupció en partits que no siguen PP i PSOE. I amb esta crisi, eixos dos segueixen fent de les seues, pots mirar els ingressos de la Rita Barberà. Però si mires on no manen ells, i no tens que anar molt lluny, de màfies i corrupcions no res. Vorem podemos quins socis escull, si finalment té eixa possibilitat

Anònim ha dit...

No, tú no veus corrupció en els demés partits.
Mira't la llista dels targeters black Cajamadrid: sindicats (els dos),IU... Hi havia representació dels demés partits i sindicats?
IU manant amb els corruptes del PP (Extremadura) i del PSOE (Andalusia) i ERC i IC junt amb CiU.
Fora de corrupció Podemos (evident,acaben d'aplegar) i Compromís (encara no han manat a cap lloc,tampoc han tingut oportunitat) i sous polítics amb mesura sols els ha aplicat Podemos, a la primera oportunitat i dràsticament, de 8.300 a 1.800. Qui s'apunta? Crec que la majoria de votants. Això es el que fa por a tots els partits. Inclòs a Compromís a molts els fa poreta,d'ahí la campanya anti-Podemos de voler fer-los nacionalistes espanyols. Si ja no es parla de catalans ni de blaus,quina por fa Podemos? Serà Comunitat o País,valencià o català segons diguen els seus "círculos", i decidisquen el que decidisquen,tant com si no entraren al tema,no canviaria res essencial.