L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 29 d’octubre del 2014

Compromís avança per a constituir-se en la "Federació Compromís" .


Els tres partits que integren la coalició Compromís tenen intencion de proclamar la plena vigència de la coalició i la seua voluntat de convertir-se en una federació on les formacions fundadores mantindran la seua independència inicialment. 

L'esborrany dels estatuts fundacionals indica que l'acord té com a objectiu assegurar la "permanència i estabilitat" de la marca Compromís així com la "ferma voluntat de concórrer als processos electorals que es convoquen i afecten al territori valencià"

Els partits que conformen Compromís (Bloc, Iniciativa i Els Verds) aposten per tant per constituir-se en una federació de partits "Federació Compromís" per a liderar una alternativa política d'obediència valenciana, progressista i verda, i la intenció és aprovar els estatuts de la federació nomes es resolga el reglament de primàries.

La federació s'organitzarà en tres nivells, sent el primer la Conferència General que es reunirà cada quatre anys a manera de congrés. El segon serà el Consell Nacional que aprovarà l'estratègia general de la federació i debatrà els programes electorals supramunicipals, entre altres qüestions.

El Bloc, partit majoritari amb el 70% dels militants, cedeix la seua majoria en favor del procés i en el cas de l'Executiva estarà composta per 10 membres del Bloc, cinc d'Iniciativa, dues de Els Verds; dos de les persones adherides directament a Compromís i dues dels joves. El Bloc queda amb 10 de 21, però no s'ha d'oblidar que els estatuts obligaran a cercar el consens i majories àmplies per a prendre les grans decisions que afecten a la marca.

Referèndum virtual


Els partits contemplen en els estatuts de la federacion la inclusió d'un nou sistema de consulta directa a les bases de Compromís per a "fixar els posicionaments oficials de l'organització sobre temes de transcendència política". Es tracta d'una consulta mitjançant les noves tecnologies en la qual podran participar totes les persones que siguen afiliades de la federació. Aquest mecanisme s'estableix per a, entre altres qüestions definir les votacions dels càrrecs públics de Compromís en les diferents institucions.

L'esborrany estableix també un codi ètic que estableix que els càrrecs públics no acceptaran obsequis, prestacions ni serveis per raó del seu càrrec. A més es crea una Secretària de Transparència i s'obliga a tots els membres a desvetlar els seus salaris, patrimoni i activitats privades.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Encara aguantant a Equo? Quina necessitat hi ha?