L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 19 d’octubre del 2014

Aquesta és la transparència del PP valencià: recorre al Suprem per a no lliurar a Compromís les factures de la caixa fixa.


El PP presentarà un recurs a la sentència del TSJ valencià que li obliga a lliurar a Compromís les factures pagades amb la caixa fixa des de l'any 2006. En la pràctica, el PP trenca en mil trossos el discurs d'Alberto Fabra sobre la transparència i deixa en paper mullat el projecte de llei que la Presidència de la Generalitat vol pactar amb l'oposició per a acabar amb l'opacitat en l'administració. 

I damunt tenen la cara de dir, com afirmava ahir la portaveu del Consell, Maria José Català, que no es tracta de falta de "voluntat política" sinó de les dificultats per a complir amb la sentència i donar les fotocopies de les factures quan la sentència afirma que les factures estan en suport informàtic i es poden lliurar en eixe format. 

La sentència del TSJ valencià afirma que per estar informatitzades "fa innecessària la tasca de selecció" de factures i considerava que la resposta del govern valencià és "una negativa encoberta" quan és el govern qui ha de donar solucions. 

Doncs bé, la consellera s'escuda en que Compromís va demanar còpia de les factures i ella entén com a fotocopia. Va oblidar dir que Compromís no es nega a rebre la copia en format informàtic, cosa molt normal quan és el format del segle XXI. Lamentable que la consellera, que damunt ho és d'Educació, ens vinga amb bovades en ple segle de la informàtica. 

Ahir la consellera Català admetia a preguntes dels periodistes que hi ha registre comptable de les despeses en suport informàtic i que, si l'oposició ho sol·licita "no hi hauria problema a remetre'l" , però tornava a insistir que Compromís demana els documents des del 2006 i això era una tasca de temps. .

I es preguntareu ¿perquè aqueix interès del PP en no airejar la caixa fixa de la Generalitat? Perque serveix per a pagar fora de pressupost i sense control previ, despeses periòdiques o repetitius com a dietes, desplaçaments en taxis, entre uns altres.  Eixes despeses estan regulades i calen d'autorització, però han servit per a despeses "cridaneres" com a ous kinder, picotes de cireres o vitamines per al gabinet del president, i Compromís té sospites que hi ha altres despeses poc defensables davant l'opinió pública i te por que s'haja pogut usar per a fraccionar contractes i pagar sense deixar rastre. 

La diputada de Compromís, Mònica Oltra, va qualificar la caixa fixa com "les 'targetes black'" de la Generalitat i afirmava que són "un calaix de sastre incontrolat i incontrolable" a través de la qual s'han pagat "compres en supermercats del menjar d'alts càrrecs, l'olla del president o flors". 
-