L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 24 de setembre del 2014

Fira València: balafiament, opacitat o latrocini? El forat de 1.000 milions en Fira Valencia, institucio controlada per la Generalitat i l’Ajuntament de València, deixa ben tocats a Fabra i a Rita Barberà





La festa no s'acaba en el PP valencià. I anem d’escàndol en escàndol, l'últim conegut un forat d'1.000 milions d'euros en  Fira València que deixa tocats al president de la Generalitat, Alberto Fabra, i a l'alcaldessa de València, Rita Barberá.

Tocat Alberto Fabra, el president ningunejat per Rajoy, perquè es posa de manifest una vegada més la negligent gestió del PP en la Generalitat i això s’ha sabut en el moment cim de la política valenciana: el debat sobre política general en les Corts Valencianes.

I deixa tocada a Barberá, complimentada per Rajoy a esquena del líder del PP valencià, per la seua condició de presidenta del patronat de Fira València, una institució alimentada amb els  diners del contribuent que va fer servir la seua naturalesa jurídica privada per a evitar els controls públics i dilapidar fons de la Generalitat.

Se sabia que Fira València estava propera a la fallida. L'anterior president, Rafael Català, va abandonar la institució deixant quasi 600 milions d'euros de deute, una plantilla dividida i un negoci en declivi. La seua elecció és imputable a Barberá i els predecessors de Fabra en el govern valencià.

Quan aquest va arribar, el mal ja estava fet, però es desconeixia la grandària del forat i els detalls de com s'havia arribat al mateix. Ara, els auditors de la Generalitat ho han revelat. Els valencians hauran de pagar fins a 1.029 milions d'euros (costos financers inclosos) en ajudes a la modernització i una ampliació mastodòntica que només ha generat pèrdues: 21 milions entre 2005 i 2012. 

A més, els sobrecostos de la construcció són d'un 86% (252 milions més dels previstos), l'entitat va gastar en 11 anys 142 milions en publicitat i viatges malgrat la seua mala situació i moltes de les despeses es van suportar amb factures falses o no es van justificar. Es va gastar a mans plenes fins a 2010 malgrat que els auditors detecten una “important reducció d'ingressos” des de 2007. 

Els responsables el president Catalá i la directora general, Belén Juste, no han assumit, de moment, responsabilitat alguna. Aquesta última, que va ser Consellera d'indústria, és ara diputada del PP en el Congrés dels Diputats de Madrid. 

I la alcaldessa Rita Barberá no es que calle sinó que va més lluny: fins i tot arriba a atacar als interventors de la Generalitat, dient que “és un informe mal fet” perquè aplica criteris d'empresa pública a una societat privada. 

Si senyora alcaldesaa, Fira València és privada, però els fons balafiats són públics i el forat el paguem els valencians, com la Formula 1, Terra Mítica, la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Ciutat de la Llum…. 
Segons eldiario.es
-