L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 13 de setembre del 2014

FESTES DEL POBLE 2014: La Cafrà de Fortaleny primer premi del Xé Concurs de Xarangues



La Cafrà de Fortaleny
Bon Pardal de Benifairó
 El Xé Concurs de Xarangues podem resumir-lo com un acte de gran animació, molta diversió, molt bona música i calor. Molta calor en una Plaça Major plena de gom a gom i amb els espectadors que han sabut resistir la forta calor per seguir l’actuació de les xarangues, potser perquè tots sabíem que estàvem davant de les millors de la contornada.
I de fet no han decebut. El jurat ho haurà tingut difícil encara que des del primer moment les quinieles dels espectadors s’encaraven cara a les tres formacions que, finalment, han ocupat els primers llocs. Senyal inequívoca que el nostre poble, un poble amb bona formació musical, entén. 

Lololó de Sueca
Kriptonita de Cullera
Aigua Bruta de Tavernes
Les xarangues han interpretat com a peça obligada “Festa en la Caleta” de Jaume Teixido i després cadascuna ha deixat volar la imaginació en les interpretacions que mesclaven la música amb unes bones coreografies.

I el resultat final ha estat: 

1. La Cafrà de Fortaleny 1.000 euros
2. Bon Pardal de Benifairó 900 euros
3. Lololó de Sueca 700 euros
4. Kriptonia de Cullera 600 euros
5. Aigua Bruta de Tavernes 500 euros
6. La Xixarra d’Alzira 400 euros
7. Xe Kin Empastre de Tavernes 400 euros

El jurat ha premiat com a millors solistes els d’Aigua Bruta, de Tavernes, amb 100 euros i el millor passacarrer per a La Cafrà de Fortaleney amb 200 euros. 
 
La Xixarra d'Alzira
Xe Kin Empastre de Tavernes
Amb motiu del Xé aniversari del concurs, l’Ajuntament de Tavernes ha retut un petit reconeixement a Fernando Peris i Jose Sanroque, persones que tots els anys posen tota la seua voluntat i interés perque el concurs vaja endavant. Se’ls ha lliurat una placa de reconeixement.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

En tots els llocs es cometen errors...enguany s'ha errat al concurs de Tavernes, després d'haver escoltat totes les xarangues crec que el primer premi se l'haguera tingut que emportar la xaranga Bon Pardal. Arrajament mai escoltat i innovador, precissió en les notes,les entrades,qualitat en el so general de l'obra....coreografia,cartells,disfresses.....
Està clar que enguany Tavernes ha errat...

Anònim ha dit...

Es cert tit el que dius, una xaranga molt equilibrada en quan a so, un bon arranjament, pero al meu entendre faltava treballar mes els canvis de temes ritmicament.

Anònim ha dit...

hubo mucho corte entre las charangas que iban llegando a los respectivos puntos del circuito, igual se podria haber invitado a un par mas de charangas

Anònim ha dit...

Opine com el primer anònim. Ens quedarem en ganes de tornar a escoltar-la...és una llàstima. En quan a treballar els canvis de temes rítmicament...jajaja...menys mal que no van filar tan prim per a totes les altres xarangues...que si no....