L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 27 de setembre del 2014

Després de 500 terratremols, el govern de Rajoy no es mulla i ho deixa tot obert en la planta de gas Castor.


Baldoví (esquerra) amb Jordi Joan i Evarist Sansaloni en la visita de dijous a Tavernes

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, va preguntar per escrit al Govern de Rajoy sobre les mesures que pensava adoptar després que l'informe encarregat a l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME) confirmara la relació entre els sismes que es van registrar el setembre passat a la zona de Castelló i Tarragona i els treballs d'injecció de gas a la instal·lació submarina de Castor. L'IGME coincideix amb l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) i identifica la falla que va provocar els sismes, a la qual denomina "falla Castor". 

Baldoví ha exposat que els experts de l'IGME van més enllà que e l'IGN i identifiquen amb més detall les estructures geològiques de la zona del magatzem. Descriuen que la sismicitat - més de 500 terratrèmols, 15 dels quals van ser percebuts per la població- va ser originada per trencaments en falles, nomenant els trencaments parcials d'una falla gran, a la qual bategen com "falla Castor". 

A la pregunta del diputat de Compromís, de quines mesures pensa el Govern adoptar, respon que es va prendre la decisió de suspendre l'operació en l'emmagatzematge per realitzar estudis i determinar la relació entre la injecció i l'activitat sísmica i saber les mesures a adoptar. En l'actualitat continuen els estudis i fins que no estiguen conclosos no es prendrà, una decisió definitiva sobre l'emmagatzematge. Això sí, el Govern reconeix que l'episodi sísmic ha conclòs, i que la paralització de l'emmagatzematge es mantindrà fins que finalitzen els estudis que siguen necessaris. 

Compromís considera que la resposta deixa totes les portes obertes al futur del Castor “ho emplacen tot als treballs a realitzar. No entenem perquè no es demanen responsabilitats a qui no va advertir dels riscos sísmics i potencials afeccions a la falla, i no valoren com afecta al futur del projecte el suposat desinterès de l'empresa a continuar-hi”. 

Per a Compromís “els estudis tècnics no poden donar una altra conclusió que la de corroborar la relació directa entre els sismes i la injecció de gas en el magatzem subaqüàtic, però la falta de compromís del govern, ho deixa a la sort dels informes tècnics, sense un altre posicionament de racionalitat política, deixa molt a desitjar “.