L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 22 de setembre del 2014

Cinquanta persones en una concentració contra els bous al carrer de Tavernes on no van ni els organitzadors.


Unes poques més de cinquanta persones, segons el diari Levante-EMV, i més de 90 segons un blog local, participaren ahir per la vesprada en la concentració contra els bous al carrer que convocava PACMA i Esquerra Republicana, segons publica el diari. Açò de les xifres sempre es polèmic: nosaltres hem ampliat a banda la foto que publiquem i hem puntejat un a un els participants i els 50 del diari és una xifra molt correcta. A nosaltres ni ens arriba en la foto.

Cal dir que la totalitat dels concentrats, excepte unes quantes persones, eren de fora de la nostra localitat. Fins i tot del partit local convocant, que diu el diari, no observem ni tenim referència de cap assistent. 

En blog local es publicava que en la concentració havia participat l'exregidor de Compromís de Tavernes, Josep Clar, el Nyau. Finalment davant l'evidència que això era fals, el mateix blog ha modificat la noticia inicial eliminant la frase "destacant la presencia de destacats membres de este partit en el govern (per Compromís) entre ells l'exregidor nacionalista Josep Clar". Després de la relliscada, s'avisa que es retiraven referències personals perquè s'embrutava el tema.
En el centre, la persona que volien fora Josep Clar, Nyau.
El portavoz de PACMA, va recordar que feia anys que no es feien bous al carrer i que l'alcalde Jordi Joan els havia recuperat, paraules amb les quals no estem d'acord perquè els bous es feien els darrers anys en plaça portàtil per una empresa privada que rebia subvenció i es pagava entrada. L'actual govern va suprimir la plaça portàtil i , després de la petició veïnal en l'estiu del 2011, els va recuperar tal com s'han fet tradicionalment a Tavernes des de 1900: al carrer i debades. PACMA també afirmava que Compromís rebutja els actes a Algemesí o Gandia i els permet a Tavernes, cosa que també cal matisar: a Algemesí o Gandia no són bous al carrer, sinó "corridas de toros" amb la mort de l'animal.

De tota manera, no anem a negar ni a discutir, sinó al contrari a afavorir, el dret de tots els ciutadans a manifestar lliurement la seua postura i opinió. Però això es pot fer sense arribar als insults dirigits a les persones que no pensen com ells i que hem pogut llegir en el facebook dels organitzadors de la concentració i on qualifiquen de "salvatges, assassins, fills de puta, panda de salvatges", entre altres. 

Després de la concentració d'ahir, queda ben clara quina és la postura de la ciutadania vallera respecte als bous al carrer, i més encara quan només dos persones de Tavernes hi acudiren.
-

38 comentaris:

Anònim ha dit...

Seran pocs o seran de fora però han ixit en el Levante.

Administrador Quadern ha dit...

Aixi es , ens passaren un apunt equivocat i rectificarem , demanem disculpes al mentat senyor .

Administrador Quadern ha dit...

Així és,cometerem un error , el rectificarem i demanem públiques disculpes i li les demanarem personalment doncs és a més persona molt estimada i del que molts deuríen prendre bona nota de tolerància, respete i bon fer com a regidor.

mj ha dit...

Si homeeee si tres erem ja de ma casa. Val que forem poca gent pero mentires no. Informació objectiva.

Gordon Gekko ha dit...

Faltaria mes que no pogueren manifestarse. Pero la inmensa majoria dels ciutadans de Tavernes no pensa com eixa associacio. La concentracio fou un fracas evident

Anònim ha dit...

Perquè no tragueu també en gran al de la samarreta de Compormís i ens digueu qui és , perquè segur que algú el coneixereu ? O eixe no interessa, interessa més dir qui no estava i que erròneament s'ha dit i rectificat que sí estava ? .

La Cotorra de la Vall ha dit...

mj on estan les mentires?

Nosaltres mentim i el Levante que diu el mateix no menteix?

Dir que, excepte unes quantes persones, tots eren de fora és mentir? Que n'ereu 10? O els 50 ereu del poble?

Un numero un poc trist front als 18.000 habitants de la ciutat, no creus?

Anònim ha dit...

home feu la manifestació l'endema de les disfresses que estan tots de resaca! normal q no vaja ningu....votem x internet i voreu com no hi ha soles 50 persones....

Anònim ha dit...

Tan se val d quin partit siga l'alcalde, la seua tasca és estar al servei dels ciutadans per damunt dels ideals partidistes. Si es volen bous, s'han de fer bous. Jo vaig assistir ahir i els encarregats varen repetir fins la sacietat que qui maltractara l'animal seria expulsat del recinte. S'han programat actes per a totes les edats. I tornant al tema de la postura d l'alcalde, probablement ni li agradn les falles ni les processons, tanmateix, ha estat per a tots els actes a fila u deixant de banda les ideologies. Per últim una reflexió: les ideologies polítiques igual que les religions, dutes a l'extrem són molt perilloses.

Anònim ha dit...

Una pregunta: he sentit que este any a Tavernes s'ha "celebrat" el bou embolat, és açò cert? Si fora cert tindria que dir que em senc absolutament decebut pel govern valler, govern que s'ha caracteritzat sempre per la seua sensibilitat; si no fora cert donc me'n alegraria molt.

Anònim ha dit...

Qui és el de la camisa de Compromis de la concentració del que tant es parla?

Anònim ha dit...

Quan radicalitzem els arguments podem arribar a perdre el nord. No seré Jo qui critique les accions q realitza la gent de PACMA, fins i tot quan hi ha vegades què disposen d'arguments, però voler posar al mateix sac els bous al carrer i una correguda de bous és filar molt prim, al meu parèixer. Q hi ha gent contrària al maltractament animal, doncs possiblement superant el 90% de la població de Tavernes, ara d'ahí a què eixa població considere q soltar 4 vaques pel carrer és maltractar-les, home, no sigam tant agosarats q perdem la realitat de les coses. He de dir q sóc militant actiu de Compromís i com a tal, a la foto sembla q hi ha un q també ho és, almenys la samarreta així l'identifica. No tinc el gust de coneixer-lo però, quin problema hi ha??? Un acte democràtic el fet d'expresar una opinió. Ho veig normal, una persona q en aquest tema pensa de manera diferent. Torne adir, on està el problema?? Compromís és un col.lectiu democràtic on la gent expresa el seu parer i així se'l respecta. Igual és què hi ha gent massa acostumada a "la mordaza" i pensen què tots sóm com ells... Sóc company i amic personal del nostre alcalde i puc assegurar què poques persones tractaran millor els seus animals què com ho ha fet ell i seguirà fent-ho a la seua vida. Si eixa galga blanca parlara us ho podría dir. Bé, mentres hi haga gent què puga expresar la seua opinió lliurement, anirem bé. Cregueu què amb un altre color de govern s'hagués consentit??? Ho dubte. Llei mordaza!!! Salut

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens confirmen:

NO S'HA FET BOU EMBOLAT.

I ens diuen: Això es una de les tantes mentires que es procuren escampar pel poble sobre els bous al carrer.

Anònim ha dit...

Compromis, fes un referèndum: bous si o BOUS NO.
Voriem si sols són 3 persones del poble els q estan en contra dels bous al carrer. Qui vulga bous que se'ls pague.

Pep ha dit...

Soc votant del bloc i ja ho era de upv. I pense q el govern local s'equivoca cedint al polulisme de rascar vots a la dreta davant el sentit comú,
No hi vaig assistir pq ni sabia q es feia (aquesta concentració, mal publicitada i mala elecció del dia) pero això no es motiu per que no tinguen rao

Anònim ha dit...

Anonim de les 12:56

Això son arguments. Si senyor! Destrellats a esquerre i dreta.

¿I per que no:

Qui vulga bous que se'ls pague.
Qui vulga festa Estelles que se la pague.
Qui vulga discomobil en el Vergeret que se la pague.
Qui vulga teatre en la plaça que se'l pague
Qui vulga musical com anit que se'l pague
Qui volgue orquetra en el passeig que se la pague
Qui vulga corals que se les pagueç
Qui vulga concerts de la banda que se'ls pague
Qui vulga balls populars que se'ls pague
Qui vulga jocs i teatret per als xiquets que se'ls pague

Continue....?

Has donat arguments de pes.

Jordi Juan: Elimina les festes i qui vulga festa que se la pague.

Anònim ha dit...

Amic Pep.

Ni es diu que tinguen o deixen de tindre raó. Cadascú te sempre les seues raons per a voler o no una cosa.

Com hi ha dos mil persones que tenen les seues raons per anar tots els dies als bous. Ja els voldria jo en la Festa Estelles o en qualsevol acte en defensa de la llengua o la cultura.

Però qui governa ho ha de fer per a tots. I no hi ha cap llei que prohibisca els bous al carrer.
¿O ja no recordes si eres de la UPV com i de quina manera es feien fa unes decades?

¿No t'agraden? A mi tampoc. I tampoc algunes coses de festes... però son festes del poble, i el poble som tots.

Anònim ha dit...

Per mi que fasen Bous al Carrer tots els dies però que tornen al carrer Major que hi ha més bars per refrescarse per dins.

Jesús Frare i Garcia ha dit...

En resum:
1. L'alcalde bouer fa de capità moro i diu "això ho pague jo" (o siga, el poble). On no n'hi havia de bous si no era aquella trista plaça, ara n'hi ha de bous pagats per totes i tots.
2. Finalment, s'organitza una acció, que és un toc d'atenció, una crida a pensar amb el cap. Com es normal, els principis són així.
3. La resposta dels genis la de sempre: riure's i anar de sobrats.
4. Previsió de futur: voleu la plaça plena de gent? La tindreu. La nostra faena es aquesta, lluitar pels drets dels animals. No ens cansem mai. Tindreu la plaça plena. Prengueu nota.
5. Quan sigueu la següent Algemesí del País Valencià, direu que quina llàstima que el poble es conega per això i bla bla bla... Us donarà ràbia, però recordeu el que esteu fent.
6. Els que s'estan forrant a costa vostra, riuran ben a gust.

Anònim ha dit...

Correcte, si ens posem així, qui vulga festes que se les pague

Anònim ha dit...

Una cosa que s'ompli i venen uns de fora a renegar.
A eixos ni cas. Bous a la Vall.

Anònim ha dit...

Jesus Frare Garcia vosté no té ni punyetera idea de Tavernes ni de la gent de Tavernes ni com es fan els bous al carrer de Tavernes.

Ací fem bous des de 1910 i despres de més cent anys no hem fet cap "corrida de toros" amb mort de l'animal ni cosa semblant. I mai no hem maltractat ni fet patir a cap animal.

Espere també que algun dia lluites pel dret dels pollastres, porcs, ànecs i vedelles a morir de vells, i no d'una descarrega elèctrica perquè tu et faces després una bona hamburguesa, o botifarres, xoriç i demes.

Si el fot el fracàs de la concentració, després d'haver estat donant per a salar pel facebook i similars, et fots. A Tavernes eixa mania vostra persecutòria veient maltractanimals on no hi ha res no ens afecta.
Potser ens afecta més vore les insults i desconsideracions que molts de vosaltres amb l'escusa dels animals heu fet a la gent d'este poble, tractant-nos a tots de salvatges, cerrils i assassina amb independencia de que ens agraden o no els bous al carrer.

Personalment a mi no m'agraden i no hi vaig, però encara m'agraden menys els salvapatries, allunyats i gent intolerant com tu i els teus, incapaços de respectar les opcions dels altres.

Anònim ha dit...

Cotorra, tots sabem que qui contesta a favor ets tu mateixa. Bona nit. LA COTORRA MANIPULA

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ja, ja, ja. Que bo!!

Tira va, no perdem l'humor.

mj ha dit...

No defenc a ningú. No represente a ningú. Tan sols vos dic q dieu la veritat. A l.última linia diu q hi havien dos del poble. Erem pocs si. Uns 50 però no erem tots els q ho pensem

Anònim ha dit...

La Cotorra no es contesta a favor, no li cal, La Cotorra nomes publica els comentaris que escriuria ella.
Clar que això no es manipulació. Com els bars amb el derecho de admisión.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tira va, continuem amb el bon humor.

Rafael ha dit...

Coses com els bous al carrer, tir i arrosegament i altres "tradicions" son prova que encara quda molta feina per poder arribar a una societat culta i educada.
No crec que la millor solució (en el cas dels bous al carrer i semblants) siga prohibir. La solució està en educar.
I l'educació serà la que buidarà les places de bous, i qualsevol acte-activitat on un animal pateix, és objecte de burla o no és tractat amb la dignitat que seria de normal en una societat culta.
Sense demanda, s'ha acabat la festa.
Però també ací hi ha tasca política. El límit entre el popular i el populisme pot ser molt estret. I el tema dels bous en el carrer n'es exemple clar. No és rar que el límit popular-populisme es traspasse segons l'interès del partit. Perquè el que està molt clar és que per interès del partit s'és capaç de dir una cosa i la contrària en un estret marge de temps.
Necessitem més educació, més cultura i menys populisme barat. La societat està bastant malalta i la política, que és la que hauria de proporcionar la cura, massa vegades és la culpable que s'estenga la infecció.

Anònim ha dit...

Jo coincidix amb tu en molt del que dius però em plantege alguna cosa en la distinció que fas popular-populisme i la matisaria. Un partit, un alcalde o govern municipal no és qui per a dir el que un sector del poble ha de voler o no voler i més si allò que vol, ho avala la llei.
La seua obligació es intentar governar per a tots, que vol dir satisfer els desitjos dels màxims veïns i grups possibles, i ara per ara la demanda demostrada en l'assistència als bous es evident. És l'espectacle on més gent va i reunix.

Anònim ha dit...

Jo si vullc faig un acte amb mes demanda que els bous,i legal,pero eticament cap ajuntament em respaldaria. Lo dels bous i els vots cambiaria de hui per demà si els progres de PACMA li omplin la plaça a Jordi,com ja li han advertit,davant de la burla que estan fent-los al poble els nacionalistes.Sembla mentida que tracten així a una minoria culta quant ells han estat tant de temps patint-ho. De fet,encara no han abastat cap majoria,menys lliçonetes i humos.

Rafael ha dit...

Reafirme el que he comentat:
-No prohibir
-Educar dels del poder(amb imaginació). -No ser populista. (perquè el populisme mai és honest, encara que siga legal.

I finalment: governar sempre és difícil.

Si es busca el camí fàcil, des del govern, és fàcil caure en el populisme barat, que tan de mal ha fet i està fent per tot arreu.

Anònim ha dit...

Amic de les 13:51

Això de "jo si vull...".
Deixa el condicional i passa a l'acció: fes-ho. I estarem al final tots tranquils: els del si i els del no. Perque per ara guanyen per golejada els del si als bous al carrer: tots els dies un parell de milers de persones front a ¿50? ¿90?

I en lògica, fer un silogisme on d'un cas particular extraus la conclusió general... que vols et diga!

Anònim ha dit...

Anònim de les 15:40,crec que fas comptes equivocats, 1500 de 19000 no son tot el poble.
Fes una ulladeta al facebook perque per allí va guanyant el no de prou,i molts son coneguts simpatitzants del Bloc.
Per lo del teu amic,clar que pot convocar igual gent que els bous,jo amb 9000€ a la butxaca també faig 3 dies de sexe i rocanrol debades i el carrer plé.

pep ha dit...

Com es pot contentar a un missatge 10 minuts despres d'escriure el missatge al qual es vol escriure si es tarda 1 dia en publicarse, cotorra signa tots els anonims q tens per ahi

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cap anònim. Per a què si som els responsables?

Te una fàcil explicació. De vegades borrem algun comentari per error a l'hora de publicar-los, i ens costa recuperar-lo i escriure'l de nou, i si es escrit per anònim posem anònim pero el dia i l'hora de la publicació no es la que es va fer.

Gordon Gekko ha dit...

Llavors, als que ens agraden els bous o el tir i arrosegament som gent amb falta d'educacio i una especie d'homo habilis a extinguir i eliminar. Comencen a cert frequents determinats discursos segon els quals un pensamiento es bo i altre docente. Papa bueno Mama mala. Sempre tiren ma de l'educacio com si nosaltres farem uns indocumentados. Es el problema que tenen determinats progres: confundiendo educació amb adoctrinamient. I quan algu se'n ix de mare i no díu el que vol eixa secta educativa......pued aixo et convertirse en un home habilis retrógrado a extinguir.

Anònim ha dit...

Tu ni has torejat ni has dut mai una haca. Com pot agradar-te algo que no has practicat? Mes que agradar sembla que opines per agrair.

GORDON GEKKO ha dit...


LLavors, als que ens agraden els bous o el tir i arrosegament som gent amb falta d'educació i una especie d'homo habilis a extingir i eliminar. Comencen a ser frequents determinats discursos segons els quals un pensament és bo i l'altre dolent. Papa bueno, Mama mala. Sempre tiren ma de l'educació com si nosaltres forem uns indocumentats. És el problema que tenen determinats progres: confonen educació amb adoctrinament. I quan algú se'n ix de mare i no diu el que vol eixa secta educativa......pues això, et convertixes en un retrògad a extingir.