L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 12 d’agost del 2014

Una taca de fitoplancto obliga a suspendre el bany a la Goleta

Platja de la Goleta
Els banyistes que efectuen el servei de vigilància de la platja de la Goleta ha aconsellat els banyistes com a mesura preventiva a eixir de l’aigua davant la presencia d’una taca de color verdós obscur, suposadament formada per l’acumulació de fitoplancto.

I diguem suposadament perquè no és la primera vegada que succeeix un fet semblant a la nostra platja, i les platges de les rodalies. Així recordem els fets de mitjan agost del 2012, quan després de tancar-se la platja de Cullera, el 22 d’agost i també per l’abundància de fitoplacto va ser tal que es van tancar al bany les dues platges de Tavernes i la de Xeraco durant un dia que va tardar la mar en escampar la taca.

El fitoplancto està format per algues majorment microscòpiques que viuen en la mar i que per excés de nutrients i altes temperatures poden proliferar més del que es habitual i després iniciar un procés de descomposició amb alguna olor. No són perjudicials, però no es pot descartar alguna reacció al·lèrgica en les persones i d’ací, i com a mesura preventiva, el consell dels vigilants de la platja de fer eixir els banyistes, cosa que succeïa ja en les darreres hores del bany de matí, sobre les 14 hores.

La situació només ha afectat la platja de la Goleta mentre la normalitat era total en la platja de Tavernes. Hem de suposar que la situació es normalitzarà al llarg del dia.
-