L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 7 d’agost del 2014

PLENARI D’AGOST 2014: L’ajuntament rehabilitarà 4 vivendes de propietat de la Generalitat per dedicar-les a usos socials.

El consistori aprova per unanimitat habilitar i cedir les vivendes


L’ajuntament de Tavernes habilitarà i condicionarà 4 viviendes de promoció pública situades als carrers Benifairó i Simat de manera que podran ser usades per a la destinació que foren pensades: vivenda social.

Actualment les vivendes es troben desabitades per no estar en condicions i l’Ajuntament ha iniciat la firma d’un conveni amb la propietària, la Generalitat, de manera que faça la cessio i després de la reparació per banda de l’Ajuntament (sobre uns 10.000 euros es preveu de cost) siguen cedides a persones de Tavernes que tenen necessitat d’habitatge i que, per circumstàncies particulars, no poden accedir a una vivenda digna. 

El debat


Aquest punt va motivar l’únic debat en la sessió plenària del passat dilluns. El Sr. Sansaloni Moltó, del PP, va dir que era una idea bona firmar el conveni en la Generalitat perquè l’Ajuntament actue i les faça habitables per a gent del poble necessitada i feia memòria que aquests convenis s’han firmat en l’època de la democràcia constantment i considerava que “s’ha de fer mentre hi haja necessitats en persones de Tavernes” i per això anunciava el vot favorable del seu grup.

La resposta del regidor responsable de Serveis Socials, Víctor Borràs, va ser recordar que la competència era de la Generalitat i lamentava que no actuara “quan hi ha necessitats perquè pareix que els diners els destina a altres prioritats que donar habitatge digne a gent del municipi i de la comunitat”. El regidor recordava que la Generalitat té vivendes i competències pròpies i ha de ser l’Ajuntament qui destine recursos propis en les vivendes quan no es competència municipal perquè son desatesos per la Generalitat.

La replica del Sr. Sansaloni Moltó, del PP; va ser que els regiodors estaven per a solucionar els problemes de la gent i afirmava que hi ha un superàvit, que teníem per reconéixer que la Generalitat pot fer moltes coses malament però que l’ajuntament és l’administració mes propera del ciutadà i ha de solucionar les coses. Tot seguit, en referència a les competències pròpies i impròpies va acusar al govern municipal d’aplicar-les com vol, d’aprovar pressupostos en Junta de Govern i quan alguna cosa no anava bé culpar a la Generalitat. El regidor del PP va dir que la seua voluntat en ser regidor era solucionar problemes dels veïns per afirmar que si el govern municipal té diners “és perquè ens han pujat la contribució, però són els veïns qui ho han pagat, i ara que se’ls torne”.

El regidor Borràs va respondre que si el govern municipal tenia diners era perquè havia fet la faena ben feta amb uns pressupostos controlats i sense casos com Emarsa, Terra Mitica, la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Ciutat de la llum o les visites del Papa. També va remarcar que s’estaven assumint competències que no son pròpies i s’assumien perquè la necessitat estava a Tavernes, i qualificava de trist que la Generalitat conega les necessitats i les ignore, i desvie diners als casos que acaba d’esmentar.


L'alcalde marca amb els dits cadascun dels punts que va aclarir
L'alcalde aclareix les coses

L’alcalde, Jordi Joan, va intervindre tancant el debat per puntualitzar algunes de les coses dites pel regidor popular, i mentre anava marcant amb els dits de la mà, va remarcar: primer, que la contribució no s’ha pujat, sinó que s’ha abaixat i que ell havia votat a favor de la baixada; segon, que el superàvit s’ha de destinar a pagar bancs per culpa d’una llei que no ha fet l’Ajuntament sinó el govern de Rajoy i tercer, que el grup popular en el Congrés era qui s’havia posicionat i havia aprovat la Llei de la Reforma de l’Administració Local, que permet aprovar pressupostos per Junta de Govern. L'alcalde li va demanar al Sr. Sansaloni que fóra coherent amb la reforma aprovada pel seu partit.

Jordi Joan va dir també que, quan el PP vulga, es posaran d’acord i dedicaran eixe superàvit a inversions per a Tavernes i no per pagar bancs. Els va recordar que ja els havia fet eixa proposta sense èxit, i per tant estava esperant que el PP diguera que volia fer, si dedicar el superàvit a inversions a Tavernes o a pagar bancs. No va tindre cap resposta ni de la bancada popular ni del Sr. Sansaloni Moltó.

Incomprensible per a nosaltres

El debat va ser tranquil, totalment dut a terme des de la vessant política, amb les normals acusacions/explicacions d'actuacions polítiques i sense que cap dels oradors alçara la veu, diguera qualsevol paraula malsonant ni res per l’estil.

Un debat com hi ha milers tots els dies en tots els fòrum de debats dels municipis espanyols. I per tant veiem incomprensible que des d’altres fòrums i en parlar d’aquest debat es llancen afirmacions del tipus que en el plenari valler només hi ha ganes de gresca, que hi ha regidors que només busca discutir i l’enfrontament, que no es pot escoltar cap crítica política des de les bancades contràries.

La veritat resulta incomprensible i no saben quin propòsit es busca, però de vegades es dóna una imatge molt distorsionada als veïns que no hi van al plenari del que és el debat polític, atribuint-li trets com si fora una batalla/baralla personal. A no ser que interesse donar eixa imatge per interessos partidistes davant la proximitat de les pròximes eleccions. I res més lluny de la realitat. Després de llegir el debat, i ben explicadet que l'hem fet, cadascú que traga les seues conclusions.

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Ajuntament, no Victor ni el PSOE.
En altres notícies son el regidor de tal o l'alcalde de qual qui es gràcies a qui s'aconsegueixen les coses.
Visca el periodisme independent!
D'ara endavant haurem de dir periodisme independentiste, que no te res a vore amb independent.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Protesta-li al Levante-EMV (06.08.2014 | 01:31) d'on varem traure nosaltres el dia següent (07 agost) la part inicial de la noticia.

DIU EL LEVANTE-EMV:

El Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna invertirá 10.000 euros de fondos propios para habilitar cuatro viviendas del municipio que serán destinadas a familias sin recursos en régimen de alquiler social.

Para ello, el ayuntamiento deberá firmar un convenio con la Generalitat Valenciana. El gobierno autonómico es propietario de estos cuatro pisos que, en su día, fueron construidos como Viviendas de Protección Oficial. Actualmente, estas cuatro casas, ubicadas en los edificios conocidos como «pisos rojos», están vacías y abandonadas por parte de sus anteriores propietarios.