L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 d’agost del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Tot no és al·legar



El diari Levante-EMV informava ahir que el govern local de Tavernes (Compromís i PSOE) havia rebutjat les al·legacions presentades per l’oposició al pressupost del 2014 aprovat incialment. 

Les al·legacions del PP volen modificar partides del pressupost amb increments a les subvencions a entitats, associacions i clubs esportius fins un total de 156.000 euros, a més de contemplar una partida de 100.000 euros per al taller d’ADISVA (després en parlen de nou d’aquesta partida). 

Les al·legacions foren rebutjades en la comissió d’Hisenda que es va celebrar el passat dilluns a migdia i això implica com diu la llei que ara s’ha de convocar un plenari (suposem que el pròxim dilluns dia 1 de setembre) on segur que l’oposició tornarà a votar en contra dels pressupostos i el govern els tornarà a aprovar per Junta de Govern amb caràcter definitiu. 

Fins ací, com diria “La Sexta” la notícia. Ara anem a parlar de la realitat i ens haurem de remuntar uns anys enrere per comprendra-la.

ELS FETS

L’any 2009, quan encara no havia esclatat la crisi econòmica ni ningú s’imaginava res del que vindria, el PP va aprovar un pressupost amb ingressos de 19,828,004.07 € i que contemplava retallades a les subvencions de les entitats locals. Damunt unes retallades sense cap justificació ni explicació en la norma seguida perquè la rebaixa a la UD Tavernes era del 5%, al Club de Rugbi se li baixava l’ajuda un 14 % i al Club de Bàsquet un 20% i com a “bons defensors” que són de les senyes d’identitat valencianes, a la pilota l’obsequiaven amb la rebaixa del 55%.


De tota manera, ací teniu les entitats i al final les retallades del PP

Junta Local Fallera: - 2.475 €
Banda de Música: - 3.685 €
Coral Marinyén: - 550 €
Coral 15demarç: - 165 €
Festers Divina Aurora: - 330 €
U.D. Tavernes: - 1.741 €
Bàsquet: - 3.157 €
Rugbi: - 2.149 €
Handbol: - 145 €
Atletisme: - 153 €
Halterofilia: - 350 €
Pilota: - 3.422 €
Taekwondo: - 327 €
Karate-do: - 524 €
Petanca: - 120 €
Scouts: - 500 €
Club Escacs: Perd la subvenció
Grup de Balls Populars: Sense subvenció

Les retallades van afectar més que ningú a les entitats esportives, però això no impedia que la gala Festa de l’Esport gaudirà de la picadeta i vi d’honor final. Tot un exemple després de la retallada que havia aprovat pocs dies abans. 

L’any 2010 el PP va aprovar un pressupost amb un total d’ingressos de 23,106,068.24 €. Un augment de 3 milions sobre l’anterior, però no va canviar res de res en les retallades fetes l’any anterior. L’any 2011 no va presentar cap pressupost i va treballar amb el pressupost prorrogat del 2010, amb la qual cosa mantenia els retalls iniciats el 2009. 

FEU ALLÒ QUE JO NO VAIG VOLER FER 

Ara, el PP vol que el govern municipal faça allò que ells no van fer i no corregiren en tres anys. Però les circumstàncies han canviat i bastant: el govern actual té un pressupost amb ingressos de 14.862.122 euros, o siga el justet per a pagar personal, pagar els bancs i els préstecs que ells deixaren i fer algunes cosetes de manteniment en el poble. 

Eixa forma d’actuar del PP exigint a altri que faça allò que ells no van fer (quan disposaven de més diners) nosaltres la qualifiquem de cínica, demagògica i de manipulació de la realitat. I la trobem unida i va junt al populisme barat que vol usar el PP, que ha esperat a temps electoral en un intent de voler enganyar a les entitats valleres sabent que el pressupost d’ara i amb la crisi que ells deixaren a l’Ajuntament diners hi ha ben pocs.

Tot per traure rendiment polític d’una situació greu, la que ells deixaren en l’Ajuntament, i que ha fet que el pressupost del 2014 no arribe als 15 milions. Ells amb pressupostos de 20 i 23 milions van retallar les ajudes. 

TAVERNES NO ELS IMPORTA, NOMES IMPEDIR EL BON GOVERN 

En el fons només hi ha una cosa: impedir, barrar, posar pals a les rodes de la gestió del govern municipal, siga com siga. No els importa Tavernes i ho han demostrat i ho demostren contínuament: moció de censura, recursos judicials contra decisions municipals ( i després es queixen que l’Ajuntament tinga més despeses en eixe apartat) i aprofitar el temps d’estiu, quan més es paralitzen les coses: l’any passat obligaren a fer un ple extraordinari i després d’un procés judicial la justícia va fallar en la seua contra, i ara, en plena època de vacances obliguen novament a fer un plenari extraordinari en presentar al·legacions al pressupost. 

Tot el món sap que a principis d’aquest mes d’agost va haver un plenari extraordinari per aprovar els pressupostos. Tot el món sap que eixa sessió, el PP la va dedicar no a presentar alternatives i propostes sinó a xarrar a xarrar, sense fer el que devia fer com oposició: presentar esmenes, presentar alternatives perquè es debateren i es votaren. Era el normal, el més lògic: la presentació d’esmenes al pressupost en el debat del pressupost. I no ho feren. 

- Perquè no van presentar cap esmena al pressupost quan tocava?
- Perquè no van presentar tot el que ara demanen com esmena, i per escrit, per adjuntar al debat del pressupost?
- Perquè durant els dos mesos (abril i maig) que van negociar els possibles pressupostos amb el govern no van presentar cap proposta?

Esta ben clar. La millora dels pressupostos no són els seu objectiu. Els gasten com mitjà per paralitzar la gestió municipal, per entorpir i endarrerir accions tals com pagar proveïdors, ajornar l’execució de millores... 

MENUT CINISME... 

Fa ara un mes, el govern municipal presentava al plenari una modificació de crèdit que destinava 100.000 euros a ADISVA amb l’objectiu d’acabar les obres del Taller Ocupacional i uns altres 230.000 euros per a millora dels carrers del poble i la platja i la seua senyalització. 

La modificació de crèdit no es va aprovar: ADISVA es va quedar sense diners i el poble sense 230.000 euros per a millorar els carrers. I no es va aprovar perquè el PP i la regidora trànsfuga van votar EN CONTRA agafadets de la mà. 

I ara, que el govern municipal està cansant de dir i redir que destina 100.000 euros en el pressupost del 2014 per acabar el taller d’ADISVA; ara, després de votar en contra en aquell plenari, demanen eixa partida en les al·legacions, una partida que van votar en contra fa un més. 

Senyors del PP, que això ja està contemplat, ja està previst i vostés ho saben. Eixa actuació de l’oposició nosaltres la qualifiquem de cinisme i burla als ciutadans de Tavernes.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Vosaltres parleu de burla als ciutadans? I no deixeu cap asomo de critica? Aixo si es una burla de les grans.

Afeccionat a la pilota ha dit...

Podria algú de l'actual govern explicar com el PP li va llevar més diners al club de pilota que a la UD, rugby o falles?
Els d'ara no poden fer res per regularitzar eixa discriminació puntual amb afeccionats a eixe esport?

Anònim ha dit...

Jo tinc entès que va ser cosa de malicsies personals/polítiques. El govern d'ara ha demostrat que no es igual,nomes entrar va restaurar tota la llum i cubriment metalic del minitrinquet. Esperem que abans d''acabar legislatura normalitze l'aportacio econòmica que li pertoque a eixe club.