L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 16 d’agost del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Torna-li la trompa al xic....



Hi ha coses que són, com se sol dir, de caixó per massa sabudes: una situació greu de sequera només acaba quan la mare natura resol que és hora de ploure i plou. ¿ Algú coneix alguna acció o actuació humana que haja acabat amb una sequera i, per mètodes humans, fer ploure? Doncs, segur que la vostra resposta serà no. 

Així i tot hi ha qui està entossudit a fer creure els demés, com si els demés foren badaus, badocs o ximples, que l’Administració pot posar mitjans i fer que s’acabe la sequera.

Això entenem als articles que venim llegint on es parla de l’afecció de la sequera als ullals vallers, fa uns dies i avui, on parla de l’Administració amb frases com “Una rápida actuación podría aliviar la situación del Ullal Gran, pero hasta ahora poco ha importado a las instituciones este desastre natural”, publicada fa uns dies i repetida textualment avui, o una més endavant “si no se toman medidas urgentes o llueve más la fauna acuática del Ullal Gran quedará prácticamente extinguida” 

Tal com s’ha redactat, l’Ajuntament (amb el genèric l’Administració) sembla ser el culpable de la falta d’aigua als ullals, i de la sequera quan es diu que no ha fet “una rápida actuación...”. O fins i tot, se li diu de no preocupar-se: “si no se toman medidas...”. 

No sabem, perquè no s’indiquen, quines són les mesures que es demanen. Pensem si podrien ser, per exemple. 

a) Que l’Ajuntament aboque centenars de camions-cisterna als ullals.
b) Que cadascú dels 18.000 habitants de Tavernes ens acostem al paratge quatre o cinc vegades al dia i ho fem amb un parell de garrafes de 8 litres del supermercat i les hi aboquem.
c) Demanar de forma urgent que es construesca un canal des del Xúquer, que encara porta aigua, fins els ullals.
d) Qualsevol altra 

Tampoc sabem si es demana que l’Ajuntament use el mètode tradicional: fer un bàndol, i que tot el poble isca al carrer en processó per fer rogatives a Sant Pere, al Santíssim Crist de la Sang o a la Divina Aurora i demanar-li al cel l’aigua, que l’Ajuntament no pot aconseguir per als ullals. 

Acceptem la  critica a la lentitud a l’hora de retirar les catorze o quinze carpes que s’hi veuen, lentitud potser derivada d'eixa normativa que obliga a tindre permisos per fer coses que poden ser necessàries i urgents d’un dia per a un altre, com netejar un tros de riu, netejar la sèquia mare o, ara mateix, entrar i retirar uns quants peixos dels ullals. I com sol passar, o tens permisos o tens la multa. 

Al final, arribem al tema de sempre: no tens les competències, són d’altre, però has actuar, perquè és a tu i als teus veïns a qui li pica. I es pot acceptar una critica i demanar més celeritat en retirar els peixos, però arribar a l’extrem de demanar-li a l’Ajuntament que acabe amb la sequera amb una “rápida actuación” o amb la “toma de medidas urgentes”..... ¿de què anem?
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo crec que tot ve perquè el Bloc va informar dels diners que el PP es va gastar en faenes de vigilància i en el centre jove en la passada legislatura. I això no li va agradar i pareix que siga la resposta, a la mínima a posar-lo a caldo des del diari.

Això o paregut li ho vaig enviar a Quaderns i no s'ha publicat. I això que el Bloc no ha dit mai que es va gastar el PP en propaganda en la ràdio en la passada legislatura.