L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 d’agost del 2014

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: DE L’INTRUSISME PROFESSIONAL A LA REGULACIÓ DEL SECTOR DEL TAXI A TAVERNES


Hem rebut una carta d’un empresari del sector del taxi on denuncia “el intrusismo profesional que estamos sufriendo en nuestra poblacion por parte de taxistas de otras poblaciones”. Segons el comunicant “dichos taxistas incumplen todos los articulos habidos y por haber del reglamento del taxi, siendo algunos de ellos ya sancionados por la Conselleria de Transportes, pero siguen haciendo lo que quieren e incumplen todas las normativas”.

L’empresari indica que s’han enviat escrits i queixes a l’Ajuntament, però diu que el resultat no és el que voldrien o esperaven en el sector , amb la qual cosa demana més implicació a les autoritats i la policia local per tal que s’acomplesca el reglament publicat al BOE i es tallen les presumptes irregularitats. És la seua opinió i demanda.

No som experts en el tema. Hem exposat l’opinió d’un empresari identificat. I per tindre una visió més ampla aquests dies passats d’ençà que rebérem la carta hem procurat assabentar-nos i dins de la línia i obligació que ens hem pres d'informar al ciutadà dels temes de la ciutat, explicar al nostre torn la situació als lectors/es de la Cotorra.

Segons el que hem pogut esbrinar, la regulació del sector correspon a la Generalitat. Es donaria la circumstància que enguany ni tan sols la Conselleria de Transport hauria confirmat les altes professionals que hi ha en el poble, segons ens han dit. 

Una possible solució contra l’intrusisme passaria perquè l’Ajuntament firme un acord amb la Conselleria de Transport i que possibilite que qualsevol taxi poguera carregar i descarregar passatgers a Tavernes, com comença a passar a molts llocs. 

Amb això, deduïm nosaltres, es podria millorar el servei als ciutadans: més oferta de taxis, més competència i més competència vol dir més servei i millors preus. Opinió nostra. No sabem si això agradara als professionals del sector. Tampoc entrem a valorar algunes queixes sobre el servei que ens han dit que no es el tema de l'informe. Sempre no plou a gust de tots els usuaris ni de tots els professionals. 

Un altra camí seria la confecció d’una ordenança del sector que regulara l’activitat del taxi. Sembla ser, segons les consultes fetes, que aquest camí és el que s’usa més a les ciutats de més de 20.000 habitants, mentre en les de menys habitants, seria la regulació autonòmica. 

O siga, estaríem davant una decisió política i que ens han dit porta anys, molts anys, sense resolució: els 16 anys de govern del PP no va servir per regular el sector i en esta legislatura per ara no s’ha afrontat. 

La Policia Local, segons les opinions arreplegades, procedeix a incoar la corresponent denúncia de l’activitat “intrusa” si els veu, o sempre que algú ho denuncie o els criden, que de seguida actua, però també les consultes fetes coincideixen a dir que pillar un taxi camuflat descarregant o carregant passatgers, és complicat i producte de la casualitat. 

És tot el que podem dir. Agraïm la comunicació del professional del sector, del qual hem expressat la seua postura i hem aprofitat per fer un informe de la situació. Ara falta conéixer vosaltres, amics i amigues lectors, que en penseu.
-