L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 d’agost del 2014

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, demana a Montoro la rebaixa fins l'1% dels interessos que paga Tavernes pel Pla de Proveïdors.


L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, com han fet altres alcaldes,  ha demanat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que done als seus municipis el mateix tracte que a les autonomies i rebaixe els interessos al 1% del Pla de Pagament a Proveïdors.

Jordi Joan, en manifestacions a la premsa comarcal, indicava que “el Govern de Rajoy hauria de plantejar-se la rebaixa, i més quan ajuntaments com els de Tavernes estem complint amb el pagament del deute, mentre moltes autonomies, entre elles la valenciana, no compleixen”

L'alcalde ha recordat que els ajuntaments estan assumint competències de la Generalitat, per la qual cosa s'ha de buscar un finançament més just. Recordem, com a exemple, que en el passat plenari es va aprovar que l'ajuntament rehabilitarà quatre habitatges de VPO dels carrers Simat i Benifairó, propietat de la Generalitat, per a cedir-les a veïns necessitats davant la circumstància que la Generalitat no actua.


Tavernes, com hem explicat en múltiples ocasions, s'estan complint les obligacions financeres i, a més, s'han abonat a proveïdors factures per valor de 3’5 milions d'euros que estaven impagades de la passada legislatura i s'ha rebaixat fins a 2 mesos o menys els terminis de pagaments. Tot açò se suma al sanejament general de la economia municipal, i Jordi Joan, com han fet altres municipis, demana un gest per part del Govern que reconega aquest esforç i permeta una rebaixa d'interessos que augmente l'estalvi a final d'any.

Els ajuntaments, com el de Tavernes, que es van acollir al Pla de Provedores van aconseguir préstecs de la banca privada amb l'aval de l’Estat. En el cas de Tavernes i obligats pel Pla d’Ajust, es van sol·licitar préstecs de 618.049 euros a Bankia i un altre de 2.691.142 ICO al Banc de Sabadell, per pagar proveïdors, amb interessos que estaven sobre el 5’5% i ara es demana una rebaixa al 1% o al 1’5% com les autonomies.

Cal recordar que fa unes setmanes, el Govern de Rajoy va anunciar als ajuntaments que, com el de Tavernes, estan complint rigorosament els pagaments que podien acollir-se a uns beneficis. Entre les propostes estava una rebaixa en el tipus d'interès inicial de manera que es quedarà en alguns casos sobre el 4% final, i no entre el 5 o el 6% com ara.

Molts alcaldes han considerat eixa proposta com un «greuge comparatiu» donat que a les comunitats acollides al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) se'ls ha abaratit el deute fins a l'interès del 1% mentre en els municipis es quede sobre el 4%. I és que no hi ha cap dubte que la mesura de rebaixa facilitaria aportar més diners a altres partides i dur a terme més inversions en els seus municipis.

En la nostra comarca, a més de Tavernes, entre els municipis “complidors” es troben l'Alqueria de la Comtessa, el Real de Gandia, Daimus, Ador. Tanmateix, la Gandia de Torró, es troba entre les sis ciutats més endeutades (per capità) d'Espanya. En el 2011, el govern de Torro va anunciar que l'anterior havia deixat 180 milions de deute, però el nou govern del PP, segons les dades del juliol passat, ja ha arribat a 270 milions i segueix creixent.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Li farà el mateix cas que a Fabra, i aixo que este es del mateix partit.

Anònim ha dit...

Alguns també vau dir el mateix quan Jordi Juan va demanar a cadastre que rebaixaren el valor cadastral a Tavernes.

I ja veus, va aconseguir una rebaixa del 20%.

Anònim ha dit...

El cadastre si el baixen sols influeix en l'IBI local, cosa que sols afecta al poble. Si recaptes menys ja t'apanyaras li dirien.
Ara, els interessos que paguen ajuntaments als bancs amiguets de Montoro son altres comptes. Tontos no estan.
Al temps.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El mateix que dius es pot aplicar a les autonomies i no ho han fet i si que els han abaixat fins l'1% com es diu en l'article.

Matiner d'agost ha dit...

Baixant el valor cadastral no baixava l'IBI, doncs varen rectificar la formula de càlcul. Això no es invenció ho va explicar el Govern Municipal. Per baixar l'IBI van baixar el coeficient del 0,48 al 0,45 si no recorde mal. Tot hi donar un muntó d'informació pareix ser que hi ha gent que no s'entera. Despres sorpren que el pp guanye eleccions. Valencians, que vols...