L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 d’agost del 2014

Festival Sete Sóis Sete Luas: Avui dimarts, concert de Ana Laíns


Dilluns 12 d’agost: Ana Laíns (Portugal) 
Escoleta de la platja 22'30 hores

La cantante Ana Laíns (Tomar, Portugal, 1979) ens visita avui dimarts dins del marc del Festival Sete Sóis Sete Luas. El concert de la cantant de fado, amb influències de la musica tradicional portuguesa i altres estils com el jazz o la bossa, s’anuncia a partir de les 22 hores en l’Escoleta de la platja. 

Ana Laíns és una de les majors intèrprets de la musica portuguesa en els darrers anys d’ença que amb només 20 anys va aconseguir el primer premi en la Gran Nit del Fado de Lisboa. 

La seua producció discografica es va iniciar en albums col·lectius com “Song about Lisboa” i “Divas do Fado Novo”, essent el seu primer treball en solitari “ Sentidos” disc de deu temes amb arranjaments i producció del poeta i guitarrista Diogo Clemente. El disc la va presentar com una de les més interessants veus del fado contemporáneo, reafermat amb “Quatro Caminhos” , el segon disc també produït per Diogo Clemente. 

Des del seu llançament, en març del 2010 ha actuat a països com Luxemburg, Bèlgica, República Checa i Suïssa, i sempre en els concerts la constant és un viatge per la cultura musical portuguesa. 


Podeu gaudir aquesta mostra de la cantant

 



I AHIR DILLUNS, OBRINT EL FESTIVAL "TARAF GOULAMAS"

I ahir dilluns 11 d’agost, vam poder assistir a l'estrena a l'estat espanyol de la banda "Taraf Goulamas" (Occitània/Balcans/el Marroc) que no va decebre ningú dels assistens, al contrari va ser una bocanada musical de gran qualitat que va sorprendre pel ritme, posada en escena, els temes interpretats i, com no, per saber posar a la gent dins de la butxaca amb els seus ritmes.
 


 S'anunciaven com a músics de doble arrel i de doble pertinença que no volen renunciar a les dues bases de la seua interpretació, tan particular, amb una tradició que agermana, la fanfara gitana i la musica tradicional del Llenguadoc, i aquest és el caràcter insòlit de la formació, la música i la festa, tot unit amb una alegria que desborda el caràcter tradicional del concert i l’acosta a la dimensió ritual de la música com a inspiradora i vertebradora de formes particulars de societat i vivències. Un viatge musical pel ritme, la festa, els instruments de vent i de percussió ocupant el lloc important del grup.
 

I una posada en escena que s'iniciava amb un desfile de la banda pel patí de l'escoleta per acabar amb un "fi de festa" a peu d'escenari on el ritme és va fer l'amo de la nit, abans de fer la desfilada de comiat entre els aplaudiments dels assistents.

El grup esta format per Laurent Eulry (saxofò soprano i direcció artística);Henri Donadieu (saxofó alt i clarinet); Michel Pillot ( trompeta); André Seniuk (saxofó); Julien Wicquart i Manu Chevallier ( tuba); Charly Marchal ( caixa) i Alain Bayle ( dum-dum i darbukka) 
-