L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 29 d’agost del 2014

Compromís preguntarà al Parlament Europeu la legalitat de les prospeccions petrolieres al Golf de València.



L’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, presentarà preguntes parlamentàries a la Comissió Europea del Parlament Europeu sobre l’aprovació projectes de prospeccions petrolieres en el Golf de València.

L’empresa Capricorn Spain Limited, encarregada del projecte d’adquisició sísmica 3D i que està en procés d’aprovació, ja té més de 400 queixes d’usuaris i organitzacions ecologistes dirigides al govern d’Espanya. Les denúncies són perquè la legislació vigent, en concret l’article 3.1.3 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, indica que la conservació dels recursos biològics marins és competència de les autoritats comunitàries i no dels estats membre.

Per tant, Jordi Sebastià, eurodiputat de Compromís-Primavera Europea ha anunciat que presentarà les iniciatives necessàries per a “detenir l’aprovació d’un projecte que pot afectar seriosament a la reserva de les Illes Columbrets i al caladors de pesca tradicionals que exploten els pescadors valencians de manera sostenible i mediambientalment responsable”. 
Zona de prospeccions
Les iniciatives dirigides a la comissió europea indagaran quin és el grau de coneixement del Parlament Europeu sobre les prospeccions d’hidrocarburs, tot en base que el Govern d’Espanya pot estar usurpant competències europees en estar el procés en fase d’aprovació.

D’altra banda, el síndic de la coalició, Enric Morera, també ha anunciat que presentarà preguntes parlamentàries al Consell per a conèixer quines mesures pensa prendre el Consell dins de les seues competències per a frenar un projecte que suposa una amenaça per al turisme i per a l’ecosistema marí de la costa valenciana. 


T'ha interessat el tema? A l'enllaç següent tens més informació

¿Hi haurà a octubre prospeccions petrolieres?

-