L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 de juliol del 2014

Visita a Bolomor dins de les activitats programades per la regidoria de Medi Ambient.


 Aquest matí ha tingut lloc la primera de les visites guiades al jaciment paleolític de Bolomor dins de la programació que du a cap la regidoria de Medi Ambient dirigida pel regidor de Compromís, Perfecto Benavent, que ha acompanyat els visitants en aquesta primera visita. 

Un total de 39 persones, entre elles bastant xiquets, han passejat per la zona de l’Ombria de Tavernes seguint les passes i les explicacions de Raül Félis, que ha aprofitat la passejada per fer explicacions sobre la morfologia física de la Valldigna, com s’ha format geològicament i quina ha estat l’evolució de la vida de l’home en la vall, parlant dels conreus al llarg del temps, el canviant del paisatge segons el conreu i com això ha afectat la vida dels pobladors.


Arribats als jaciment, han continuat les explicacions ara centrades sobre el més important jaciment valencià del paleolític i on s’han trobat les restes humanes més antigues. Els assistents han pogut comprovar “in situ” tot allò que va ser matèria d’explicació el divendres passat: com s’ha format i ha evolucionat la cova, la columna estratigràfica, el treball de l’arqueòleg, els foguers de Bolomor... en el que ha estat un interessant i amé recorregut per la historia de la Valldigna i els seus primers pobladors entre el 350.000 i el 125.000 anys abans de Crist aproximadament. 

Les activitats continuaran el pròxim divendres, dia 25 a l’escoleta, amb els tallers i la visita posterior el dia 27 al jaciment. 


La regidoria de Medi Ambient té previst continuar aquesta activitat divulgativa de Bolomor el mes d’agost, però s’efectuaran talment com es vagen cobrint les 30 places anunciades per cada activitat-visita. La inscripció, totalment gratuïta, s’efectuarà en InfoTavernes de l’Avinguda de la Marina. Es aconsellable, pel caràcter que tenen les activitats i la visita a un lloc arqueòlogic amb desplaçament per muntanya, que els xiquets/es inscrits siguen majors de 12 anys. 
-