L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 de juliol del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: ¿Tenen partit l’alcalde de Tavernes i els regidors del seu grup municipal?


Qualsevol que llija el titular pot pensar que estem de conya: tot el món sap que és Compromís. Però no, no ho sap tot el món, o no ho vol saber. ¿I perquè ho diguem? Doncs perquè hem sentit dir més d’una vegada a gent de Compromís, de Tavernes, alts càrrecs i diputats, que determinada premsa actua sota la consigna d’ocultar Compromís, de no donar-li canxa periodística, publicar les mínimes noticies i potenciar i magnificar els punts negatius de la coalició sempre que es puga. 

Mai havíem fet cas, però en una conversa amb regidors va eixir pel mig el tractament que dóna alguna premsa a les noticies i parlàvem de l’objectivitat-subjectivitat segons el partit que les genera.


I hem estat la setmana passada observant i ¿què voleu que us diguem? Si que es constata que no s’usa per a res la paraula Compromís i com quan s’esmenta a l’alcalde o regidors del seu grup municipal, el lector el més segur és que s’assabente a quin partit pertanyen.

També hem vist situacions com usar un genèric, “Ajuntament” per a referir-se a l’alcalde i regidors quan les noticies són informades per ells. I llegim expressions: El ayuntamiento busca; la voluntad del ayuntamiento, el ayuntamiento ha informado (quan és el regidor)... o simplement es recorda l’àrea de la qual és responsable el regidor i prou. 

Els regidors miren amb lupa el tractament que es dóna a la informació, el lloc on es publica i com es publica. I parlaven de casos, com la nova escoleta municipal, despatxada amb una simple resenyeta, quan té un alt contingut social, una inversió superior als 700.000 euros, vora tres anys de treball i mesos de gestions de l’alcaldia per solucionar els problemes amb Iberdrola i intentar obrir-la a setembre.


I es comentava que eixa obra en qualsevol poble de la comarca i sense alcalde de Compromís hauria merescut mitja pàgina i, si fóra a Gandia, una pàgina i foto a tot color de Torro anunciant el bon resultat de la seua gestió amb Conselleria i Iberdrola. L’objectivitat i subjectivitat: una noticia no es important “per se”, sinó per qui la protagonitza.  I si és de Compromís mai, i menys si és en positiu.

I si parlem de les il·lustracions, segons el sant, se li fa la festa. I l’alcalde de Tavernes i els seus regidors no semblen ser sant de les devocions en la premsa comarcal. Fa 15 mesos que l’alcalde de Tavernes – la tercera ciutat de la Safor- no ha tingut l’honor de vore una fotografia seua publicada en solitari. I si això passa amb l’alcalde, ja podeu imaginar els regidors. No en voreu cap en fotografies als diaris. 

I acabem amb el titular: l’alcalde de Tavernes i els seus regidors no tenen partit per a la premsa comarcal. Sort que està la xarxa per donar a conéixer que amb tots els encerts i amb totes les errades, que en tenen, a Tavernes són de Compromís. 

PD: Havíem escrit açò dijous. El divendres – i encara que totes les comparacions són odioses- llegíem una noticia de Gandia en la premsa. I en aquest cas sí, tot el món sabrà el nom del partit que ha posat una querella al govern de Torró pel tema de les treballadores de les escoletes. Als articles podíem llegir: El grupo municipal socialista de Gandia: la concejala socialista Liduvina Gil y la también concejala y la secretaria general del PSPV-PSOE en Gandia, Diana Morant; según los socialistas, los concejales socialistas lamentan... Ben dit i explicat de quin partit són. Res a vore amb el  tracte al nom Bloc o Compromís en altres noticies. 


Ahir diumenge llegíem a la premsa la valoració sobre les visites guiades a Bolomor. Allò que diu el regidor en la nota de premsa oficial es publica com a dites per un genèric l'Ajuntament, i una vegada més, és impossible saber quin és el partit  del regidor autor de la iniciativa. No es diu.
-