L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 15 de juliol del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Paisatge d'una batalla (incruenta) al voltant del pressupost 2014.



Avui, 15 de juliol s’aprovaran els pressupostos del 2014. No, no, ni som endevins, ni tenim cap informació privilegiada, ni del govern ni de l’oposició, però l’afirmació “avui s’aprovaran els pressupostos” es recolza en la lògica i la reflexió dels fets. 

I més que res, en un fet important: després de tant de temps, ningú no presenta uns pressupostos sinó té la certesa de que van a aprovar-se. Siga com siga i de la forma que siga, sempre clar des de la legalitat. 

I ara mateix, dóna igual que l’oposició o alguns dels seus membres els vote que sí (cosa que veiem impossible), els vote que no (total certesa que ho farà) o s’abstinga (que també veiem ara mateix impossible). Igual canvien algun sentit del seu vot per fer-nos quedar malament a la gent de la Cotorra, però... no tindrem eixa sort! 

I com el títol: el panorama de la batalla (incruenta, clar) del dia d’avui està ben clar: el portaveu del PP ens adormirà amb un discurs llarg, llarg on sentirem els mateixos arguments que venim sentint des de fa mesos, i que... ¡mira per on! ell no va posar en pràctica la passada legislatura i indicant mesures que ell no va aplicar, quan duia a la ruïna econòmica a l’Ajuntament. Amb bastant probabilitat... res nou sota el Sol! 

La regidora trànsfuga amb bastant seguretat ens tornarà a matxacar les oïdes amb no sé que de millores socials quan l’Ajuntament no té competències en el tema i, a més, aquest govern dedica més recursos que l’anterior malgrat eixe vora 30% que té menys els pressupost que gestiona, respecte al de passada legislatura del PP.

I tot seguit segur que la regidora trànsfuga ens recordarà que Jordi Joan cobra molt, està molt ben pagat (segons ella) però no dirà res que cobra menys que cobrava Manolo, Vidal, ni tampoc dirà que mentre Jordi Joan està reflotant l’Ajuntament, el seu amic de moció de censura Manolo Vidal, va arruïnar l’Ajuntament i precisament en uns moments on els ingressos li queien per tots els costats, incloses les plusvàlues de Marenys 2A. O siga, si tenim en compte els resultats, eficiència i desenvolupament econòmic de l’Ajuntament, Jordi Joan és l’alcalde més barat de la Safor i d’Espanya. 

I arribats ací, i després d’alguna intervenció del govern, no massa llarga perquè voler convèncer a l’oposició serà temps perduts, simplement perquè toca, es votarà el pressupost i es tornarà a donar eixe resultat de 9 a 8 a favor del PP, rememorant les votacions de la passada legislatura. I potser que la regidora trànsfuga, en vore el 9-8, es remoga al seu seient i fins i tot li vinga un flash de la seua evolució política, i li entre vergonya. 

I tot seguit els pressupostos seran rebutjats pel ple. PP (9)- Govern (8) 

I tot seguit, l’alcalde convocarà una reunió de la Junta de Govern, la qual de manera extraordinària aprovarà els pressupostos, als pocs minuts d’haver-se tancat el plenari extraordinari. 

Ho hem dit i ho repetim: No tenim informació privilegiada, i per tant no sabem si eixa votació de la Junta de Govern s’efectuarà en la mateixa sala de plenaris una vegada tancada la sessió, o la Junta de Govern es reunirà en la sala de comissions. Nosaltres voldríem es fera en la sala de plenaris, més que res, per ser testimonis d’una fita històrica: aprovament per primera vegada, i pensem que serà l’única, d’uns pressupostos municipals per la Junta de Govern, i no pel plenari. 

I això com és?- segur que alguns es pregunteu. Doncs, perquè el PP que té majoria absoluta en el Congrés de Diputats va aprovar temps arrere una norma que diu: si un Ajuntament funciona amb el pressupost prorrogat de l’any anterior (Tavernes), i en presentar el de l’any en curs no s’aprova pel plenari (pressupost del 2014), la Junta de Govern té potestat per aprovar-lo.

És la ley. La ley aprovada només pel PP a Madrid. 

Per tant, avui 15 de juliol, Tavernes tindrà aprovat el pressupost del 2014. Un pressupost que si se segueix la tradició i el costum, serà el vàlid fins la constitució del nou Ajuntament, el que nasca de les eleccions municipals del 2015.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Per qué no s' ha fet abans Cotorra? De quant es eixa llei?

Anònim ha dit...

Es publicaràn els pressupostos per a que ho vega la gent?

Anònim ha dit...

Nooo, que vaaaa, informació priviliagda ? No home no, sou adivins.

Anònim ha dit...

Aleshores, perque J.J. convoca un plenari extraordinari que no va a servir per a res mes que rascar-nos les ja rosegades butxaques?
Per que no convoca directament la Junta de Govern? Nomes per poder dir que la oposició no colabora i s'ha vist obligat a aprovar-ho en Junta? Per una qüestió de egos i orgulls partidistes es gasta mes de 3.000€ De diners de ciutadans als que deuria defensar?
Mi no entendre.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim 15:56: No ha sabem. Potser per arribar a algun consens i per això es van mantindre reunions amb el PP durant abril i maig ( avui en el plenari s'han comentat) i no es va arribar a res. La llei es de fa poc, potser de vigencia de principi d'any.

Anònim de les 16:04
Se sol fer un edicte i publicar-se en la web, encara que es quan són definitius si no estem mal informats.

Anònim de les 19:39
Pots creure el que vulgues. Dit està.
I efectivament teníem informació privilegiada del PP i hem avançat que Manolo Vidal es pasaria mig hora divagant i al final que votarien que no. Ens ho havia dit el PP.

Ara amb serietat: el que anava a passar, ho sabia tot el món que estiga un poc assabentat de com funciona la cosa, inclós el PP. Només calia, com hem dit, aplicar la lògica a la situació legal.

Anònim ha dit...

No es poden aprovar per Junta de Govern si abans no han passat pel ple.