L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 20 de juliol del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Només garbellar aigua, Sr Vidal.


Estem realment decebuts. Confiàvem en la política com a forma de solucionar els problemes de la “polis”, la ciutat. La consideràvem una eina per contribuir al bon govern i demostrar que els polítics eren fidels defensors del bé comú i del dret de tota la ciutadania. I estem decebuts en veure que tenim una oposició que no comparteix eixos valors i volen ser alternativa de govern, però perden el nord, el sud, l’est i l’oest. 

Ara es despengen amb una nota de premsa, reproduïda en alguns blogs locals, on suren les valoracions desagradables, grolleres i falses. La nota demostra que la voluntat de treball pel poble no existeix substituïda per l’interés d’insultar desqualificar i menysprear l’alcalde. Cap proposta en la nota, fidel reflex del que va ser el plenari del que parlen.

I estem decebuts en veure com el llenguatge inadequat, fins arribar a l’insult, és usat pel PP de Tavernes i, passa el temps, i no és substituït per un altre en positiu, on donen a conéixer les seus propostes i projectes de millora a la ciutat. I estem decebuts en veure com el llenguatge, les actuacions lamentables, són consentides des dels òrgans locals i qui havia de donar llum com a portaveu dona fum, des del moment que atorga ¿o també impulsa? actuacions tan desagradables i desafortunades com la que hem llegit avui. 

No, lectors i lectores, ens deceben però no és això el que ens preocupa. Lamentem els insults i desqualificacions, el to i el vocabulari usat indigne d’un partit, però el que ens preocupa és la mentira i la manipulació per un costat, i la ignorància per un altre, que els ha fet fer donar passos en fals tan greus com la moció de censura, com el plenari extraordinari de l’agost del 2013 o altres actuacions que han fet gastar milers d’euros al poble en actuacions judicials. 

En el passat plenari extraordinari, el senyor alcalde va remarcar que l’oposició tenia els pressupostos des de feia mesos, que havia tingut temps per a estudiar-los. I quan ho va dir l’oposició va callar i va atorgar. No van alçar cap protesta, ni el va acusar de mentider. I això està gravat. 

Ara diuen que van tindre coneixement dels pressupostos uns dies abans, en la comissió d’Hisenda. Nosaltres sabem que no es així. A nosaltres ens consta que des de falles i per pasqua i fins maig, van haver reunions amb el Sr. Vidal per parlar de pressupostos. I que s’havien donat eixes reunions es va confirmar en el passat plenari. I el PP no les va desmentir. No van ser capaços de consensuar ni proposar res. Simplement es busquen excuses i volen enganyar el poble per intentar justificar allò que va dir l’alcalde: que el PP no havia estat capaç de presentar cap esmena. 

També es va dir en el plenari que van a les comissions a escalfar les cadires, que no opinen, que no proposen, que no prenen postura i es dediquen després d’estar temps i temps callats a abstindre’s en les votacións. Es va dir en el ple i tampoc ho van rebatre, van callar. 

I ells que sempre callen, ara acusen a l’alcalde de no deixar-los intervindre en un segon torn, que demostra que el senyor Vidal, a més de ser incapaç de comprendre com es calcula l’IBI com va tornar a demostrar en el plenari passat, desconeix totalment el ROF, un reglament que hauria de saber a la perfecció després del seu pas per l’alcaldia. 

Conservarem l’original castellà del ROF (article 94) i reproduïm la part que ens afecta:

• Sólo podrá hacerse uso de la palabra previa autorización del Alcalde o Presidente.

• Los diversos grupos políticos representados en el Pleno municipal consumirán un primer turno de palabra. El Alcalde-Presidente velará para que todas las intervenciones tengan una duración igual. 

• Si lo solicitara algún grupo, se procederá a un segundo turno de palabra. 

Esta clar no?. Primer: “Todas las intervenciones tengan una duración igual”, però el Sr. Vidal va emprar 40 minuts en la seua intervenció i l’alcalde no el va tallar a pesar que no feia cap proposta, no presentava cap esmena. I no el va tallar, a pesar que ell iel regidor d’Hisenda van intervindre només 10 minuts. El Sr Vidal va parlar vora 40 minuts, desaprofitats en bajanades i en explicacions fora de lloc sobre el grau d’execució del pressupost que s'anava a aprovar, cosa que no es debatia ni de lluny. I té la barra de dir que l’alcalde no el va deixar parlar prou!. 

La norma parla d’un segon torn de paraula si ho sol·licita algun grup. I el PP no ho va sol·licitar i quan l’alcalde va indicar de passar a la votació, va voler continuar. De ben poc li han servit els anys d’alcalde, ni tan sols per conéixer la norma de funcionament. I és que damunt, per a què s’anava a continuar escoltant-lo, si era incapaç d’aportar res al debat? Se li va dir ben clar: Si anara a l’Ajuntament, si preguntara als tècnics de cada àrea, li hauria sobrat tota la intervenció.

Ho vam dir en el seu moment, quan la crònica del plenari i ho repetim: el PP va garbellar aigua, com perfectament es desprén de la nota enviada als mitjans, on de nou torna a ser incapaç de fer una proposta per justificar-se. Estan ancorats en la rancúnia i la malícia i per això només es dediquen a posar pals, a entorpir la tasca de govern. Tavernes no els importa. 
-